A fost desemnat câștigătorul concursului pentru bursa de creație la Düsseldorf

Centrul Cultural Expo Arte, în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia şi Kulturamt Düsseldorf au plăcerea să anunțe că domnul Adrian Constantin Preda a câștigat concursul pentru obținerea unei burse de creaţie, pe o perioadă de două luni, la Düsseldorf. Rezidenţa se va derula în perioada 5 februarie-10 aprilie 2020, într-un atelier-locuinţă cu o suprafață de 70 mp, cu dotările necesare (spaţiu de lucru, baie, bucătărie utilată, dormitor, TV, conexiune internet, telefon, bicicletă etc.), la Düsseldorf, Germania. Perioada de rezidenţă se va încheia cu o expoziţie într-o galerie din Düsseldorf, în pregătirea căreia artistul rezident va beneficia de sprijinul unui curator propus de Kulturamt Düsseldorf.

Concursul s-a desfășurat în perioada 9-20 ianuarie 2020 și a invitat artiștii din București să transmită, într-un plic sigilat, cu menţiunea Pentru rezidenţa la Düsseldorf, maximum 30 de reproduceri ale lucrărilor proprii (fotografii ori diapozitive) sau înregistrări video, CD-R, DVD, dar nu mai lungi de 10 minute, şi un scurt CV, pe adresa Centrul Cultural Expo Arte, strada Batiște 14, sector 2, București. De asemenea, plicul trebuia să cuprindă și documentele necesare pentru probarea criteriilor de eligibilitate:

  • Să activeze în domeniul artelor, fără a se limita la următoarele exemple: pictură, sculptură, video, foto, performance;
  • Să fie domiciliați sau să aibă reședința (viză de flotant) în București ori să își desfășoare activitatea artistică în București;
  • Să fie absolvenți ai unei forme de învățământ superior de specialitate.

Aplicațiile artiștilor au fost analizate de un juriu, numit prin decizie a directorului Centrului Cultural Expo Arte și format din trei personalități în domeniul artistic.

În urma verificării documentelor de calificare depuse de fiecare candidat în parte și a evaluării lucrărilor, comisia de jurizare a desemnat ca fiind câștigătoare candidatura domnului Adrian Constantin Preda.

Decizia juriului este definitivă și nu va putea face obiectul unei contestații ulterioare.

Toți participanții la concurs sunt invitați să ridice de la sediul Centrului Cultural Expo Arte materialele trimise pentru jurizare, începând cu data de 27 ianuarie și până pe 7 februarie la ora 14.00.

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!