AICI.ACUM, ultima expoziție din acest an la Rezidența BRD Scena9

În perioada 1 decembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, Rezidența BRD Scena9 prezintă expoziția AICI.ACUM, o declarație a tinerei generații de artiști despre starea actuală a culturii contemporane în România. Expoziția va prezenta șase proiecte selectate de curatoarele Diana Miron (muzică), Raluca Oancea (Nestor) (arte vizuale) și Irina Trocan (cinematografie).

Artiștii invitați în proiectul AICI.ACUM sunt: Lucia Chicoș (cinematografie), Rareș Andrei Constantinescu (muzică), Dragoș Dogioiu (arte vizuale), Gabriel Durlan (cinematografie), Bety Pisică (muzică), grupul wundrkam (Alessandro Grigoriu, Liviu Ralea & Ștefan Simion) (arte vizuale).

AICI.ACUM. își propune să ducă mai departe conversația despre statutul artistului contemporan, începută odată cu programul de granturi adresat artiștilor, ARTISTS ROOMS, inițiat în primăvară de Fundația9 în contextul restricționării activității artiștilor independenți din cauza pandemiei COVID-19.

Datele vernisajului și ale finisajului expoziției AICI.ACUM coincid, nu în mod întâmplător, cu două date importante în seria sărbătorilor oficiale din România: Ziua Națională (1 Decembrie) respectiv Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie), subliniind astfel simbolic măsura în care tânăra generație își poate sau nu croi un destin artistic în context național.

AICI.ACUM este un proiect conceput și produs de Rezidența BRD Scena9, ce face parte din programul de susținere a galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte.

Expoziția se va desfășura respectând toate normele igienico-sanitare. Astfel, publicul este invitat să își programeze vizita în avans pe contul Appointy al Rezidenței BRD Scena9.

Programul de vizitare al expoziției este de marți până vineri, între 16.00 și 20.00, și în weekend, între 13.00 și 20.00.

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!