Fundația9 și Expo Arte lansează Artists Rooms, un fond pentru susținerea artiștilor independenți

Sectorul artistic independent din România a fost afectat puternic de pandemia COVID-19, în condițiile în care evenimentele publice au fost interzise și a fost impusă izolarea la domiciliu. De aceea, Fundația9 în parteneriat cu Expo Arte lansează Artists Rooms, un program de susținere a artiștilor independenți prin micro-granturi de producție și creație artistică în condiții de izolare.

Artiști independenți sau grupuri de artiști pot înscrie oferte din orice domeniu cultural sau creativ – muzică, dans, artele spectacolului, cinema, arte vizuale și new media, jurnalism cultural, literatură sau transdisciplinar cu condiția ca oferta culturală propusă să poată fi prezentată online. Încurajăm colaborarea prin mijloacele de comunicare și de producție la distanță utilizând resursele și platformele existente online.

Un artist/un grup de artiști poate înscrie o singură ofertă culturală.

Termenul limită de depunere a proiectelor:

17 aprilie 2020, ora 12:00.

Informarea câștigătorilor:

28 aprilie 2020.

Perioada de creație:

Din momentul anunțării câștigătorilor, artiștii au la dispoziție între 14–30 zile pentru a transmite lucrarea în format final către Fundația9.

Termenul maxim de livrare a lucrării finale:

28 mai 2020.

Mai multe detalii, precum și formularul de aplicație sunt disponibile pe site-ul Fundației9. Regulamentul de participare poate fi consultat aici .

Artists Rooms este un proiect cultural inițiat de Fundația9 cu sprijinul partenerului fondator, BRD Groupe Societe Generale, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, și desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte și Anagrama.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.*

artists rooms

2 Comments to Fundația9 și Expo Arte lansează Artists Rooms, un fond pentru susținerea artiștilor independenți

Adaugă un comentariu
  1. aprilie 16, 2020 at 9:33 pm | Permalink

    Am aplicat insa nu stiu daca sa trimit deja imaginea teaser, cum se specifica in regulament. Probabil doar pentru situatia in care proiectul este intre cele alese.

  1. By on aprilie 28, 2020 at 5:15 pm
  2. By on iunie 3, 2020 at 10:51 am
  3. By on iunie 29, 2020 at 8:04 am
  4. By on iulie 8, 2020 at 10:44 am

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!