Bound to Spacetime, expoziție personală Adrian Preda la Galeria H’art

Bound to Spacetime este expoziția personală a lui Adrian Preda, curatoriată de Ioana Marinescu, care are loc la Galeria H’art în perioada 12 noiembrie – 15 decembrie 2020, în cadrul un proiect cultural complex, derulat de Asociația ARCHÉ în parteneriat cu Galeria H’art, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Adrian Preda a început să fie interesat încă din 2015 de „corpurile cerești” și de translatarea în afara spațiului terestru a unor probleme fundamentale care îl preocupă: ecologia, interacțiunea omului cu animalele și consecințele acesteia sau exploatarea resurselor naturale.

Expoziția Bound to Spacetime aduce în prim plan interesul lui Preda pentru reprezentarea convențională a spațiului și timpului în fizică. Titlul acesteia vine de la seria de lucrări în care diferite mamifere marine sunt prinse în niște plase albastre. Ele pot fi văzute ca o descriere sau ca o metaforă, dar intenția este de a evidenția legătura de nedesprins a ființei cu lumea fizică. Artistul subliniază ideea că suntem prizonieri ai realității „de aici și de acum”, fără să știm ce se află dincolo de ea.

Acest proiect face parte din programul de susținere a galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte.

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!