Loading Evenimente

ART IN/SANE: Expresia plastică în psihopatologie

  • Acest eveniment a trecut.

ART IN/SANE: Expresia plastică în psihopatologie

5 iunie, 2019 - 30 iunie, 2019

Miercuri, 5 iunie 2019, la ora 10.00, în Sala Cupola a Bibliotecii Academiei Române (București, Calea Victoriei, nr.125) are loc vernisajul primei expoziții de artă psihopatologică – „ART IN/SANE: Expresia plastică în psihopatologie”. Evenimentul va fi urmat de o dezbatere cu tema „Arta psihopatologică componentă a patrimoniului cultural material, național și transnațional”.

Evenimentul reprezintă prima încercare de a face accesibile pentru publicul larg lucrări de artă (desene, gravuri, picturi) realizate de-a lungul timpului de persoane diagnosticate cu tulburări psihice, din mai multe instituții psihiatrice din România.

Pentru prima dată sunt expuse lucrări care ilustrează munca și strădaniile în domeniu ale specialiştilor români, începând cu colecția Prof. Dr. Aurel Romila, deschizător de drum în domeniul terapiei prin artă, căreia i se alătură colecția Spitalului de Psihiatrie ”Eftimie Diamandescu” – Bălăceanca, a Spitalului de Psihiatrie Voila precum și alte colecții private.

Expoziția “ART IN/SANE: Expresia plastică în psihopatologie” este deschisă publicului larg în perioada 5-30 iunie, de luni până vineri în intervalul orar 8:00-20:00 și sâmbăta, între orele 8:00-14:00, la Sala Cupola a Bibliotecii Academiei Române (București, Calea Victoriei, nr.125). Accesul este gratuit.

 

Organizatori: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte, în parteneriat cu Secția de Științe Medicale a Academiei Române, Institutul de Antropologie “Francisc I. Rainer” și Radio România

Detalii

Începere:
5 iunie, 2019
Se termină:
30 iunie, 2019

Organizator

Expo Arte
Sit web:
http://www.expoarte.ro

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!