Loading Evenimente

DIPLOMA 2019

  • Acest eveniment a trecut.

DIPLOMA 2019

11 octombrie, 2019 - 20 octombrie, 2019

Festivalul DIPLOMA prezintă în fața publicului larg, pentru al 6-lea an consecutiv, noua generație de creativi români. Vizitatorii festivalului au ocazia să admire lucrările tinerilor artişti înainte ca acestea să fie expuse în galerii sau muzee locale şi internaționale. DIPLOMA 2019 va avea loc între 11 și 20 octombrie, în București, în clădirea monument istoric de pe Str. C.A. Rosetti nr. 3 (fostul restaurant Cina). Vernisajul expoziției are loc vineri, 11 octombrie, începând cu ora 19:00, și este inclus în circuitul Noaptea Albă a Galeriilor. Accesul este gratuit.

Festivalul include o serie de expoziții, structurate pe mai multe domenii, precum Arhitectură, Arhitectură de Interior, Urbanism, Design Grafic, Design Industrial și Design de Obiect, Fashion, Pictură, Sculptură, Artă Murală, Arte Textile, Ceramică – Sticlă – Metal, Grafică sau Foto-Video.

Expozițiile reunesc peste 120 de lucrări ale tinerilor absolvenți de facultăți creativ-vocaționale din toată țara. Acestea au fost selectate de membrii boardului creativ al festivalului din câteva sute de lucrări înscrise.

În plus, pentru a marca parteneriatele strategice cu universități de profil importante din România, DIPLOMA 2019 include trei expoziții capsulă dedicate aniversărilor Universității de Vest Timișoara – Facultatea de Arte și Design, Universității Naționale de Arte București (UNArte) și Universității de Arte și Design Cluj Napoca (UAD).

În programul festivalului sunt incluse și o serie de conferințe dezvoltate alături de Universitatea Națională de Arte București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și Ordinul Arhitecților din România,  care abordează teme precum antreprenoriatul creativ, piața locală de artă sau insighturi despre rolul arhitectului. La acestea se adaugă workshopuri și petreceri menite să încurajeze dialogul multidisciplinar, dar și să apropie un public cât mai numeros de creațiile, lucrările și conceptele semnate de tinerii artiști.

Mai multe informații despre DIPLOMA 2019 sunt disponibile în comunicatul de presă și pe pagina de Facebook a Festivalului.

…………………………………..

Un proiect: The Institute

Inspirat de: UniCredit Bank

Co-producător: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte

Diploma 2019

Detalii

Începere:
11 octombrie, 2019
Se termină:
20 octombrie, 2019

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!