Loading Evenimente

”Eseuri ale prezenței” expoziția ARTHUB Pop-Up – Smârdan 18

  • Acest eveniment a trecut.

”Eseuri ale prezenței” expoziția ARTHUB Pop-Up – Smârdan 18

25 aprilie @ 7:00 pm - 26 aprilie @ 6:00 pm

”Eseuri ale prezenței”

expoziția

ARTHUB Pop-Up – Smârdan 18
Artiste: Ștefania Hegeduș, Mina Mimosa, Magdalena Pelmuș, Rucsandra Pop, Ilina Schileru, Nona Șerbănescu

Curatoare: Nona Șerbănescu
Vernisaj cu recital chitară, Maxim Belciug:

25.04.2024 ora 19:00
Vizitare:

26.04.2024 interval 16:00 – 20:00

27.04.2024 interval 14:00 – 18:00
Acest context vizual, al prezenței, reunește șase discursuri artistice de la granița destul de neclară dintre artă, observațional și antropologie. Fiecare dintre artiste operează atât cu spațiul artistic explicit cât și cu integrări ale prezentului în practica lor, idee ce a făcut de fapt obiectul selecției curatoriale. Această selecție parcurge etape recente în căutarea unor elemente comune de înregistrare și de conectare ale artistelor cu spațiul social înconjurător.
Ca un contrapunct muzical, invitat la vernisaj, pe cât se poate, dezbărat de Tamas și Rajas, „așezat” în Sattva, Maxim Belciug va mânui chitara improvizând universuri sonore de o clipă.
—————–
”Eseuri ale prezenței” este un proiect multi-sit ce se desfășoară în București în intervalul 25 – 30 aprilie 2024 și aduce în atenția publicului o serie de discursuri și atitudini active și implicate în social din zona artei contemporane prin intermediul unei expoziții pop-up și a unui video-performance.
Atât expoziția cât și performance-ul militează pentru o artă atentă, o artă vigilentă, o artă care își găsește miza în ”aici și acum” și care propune un areal de problematici și reverberații are vieții cotidiene sau ale marilor evenimente politice translatându-le din real și mundan în conceptual, uneori traducându-le în limbaje accesibile emoțional alteori reconfigurând trasee ale conștiinței pentru adevăr și acceptarea lui. Expozițiile și manifestările artistice implicate reunesc o serie de artiste și artiști care în și prin practica lor operează într-un areal al prezenței în societate.
Spațiul Cultural Nomad este programul inițiat de ARTHUB Bucharest prin care propune diverse evenimente Pop-Up în spații alternative, ale partenerilor de proiect sau chiar spațiu public. Programul a fost demarat în urma pierderii spațiului propriu atât pentru continuarea activității artistice cât și ca un manifest pentru necesitatea de spații pentru artă.
*****
Centrul Cultural EXPO ARTE în parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane
 

 

 

Detalii

Începere:
25 aprilie @ 7:00 pm
Se termină:
26 aprilie @ 6:00 pm

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!