Loading Evenimente

Tina Lechner: Celălalt corp

  • Acest eveniment a trecut.

Tina Lechner: Celălalt corp

4 octombrie, 2019 - 4 noiembrie, 2019

Prima expoziție personală a artistei austriece Tina Lechner la București, ”Celălalt Corp/The Other Body” prezintă imagini realizate prin asocierea corpului uman cu costume-obiecte create și confecționate de artistă, al căror rol este esențial în articularea discursului artistic. Ele sugerează extensiile reale și imaginare ale corpului uman, fie că e vorba de vestimentația purtătoare de mesaje care definesc identitatea sau rangul social, fie că sunt metafore ale devenirii trupului uman în relație cu tot ceea ce omul imaginează ca potențial al corpului său. Înțelegem, astfel, că referințele noastre cotidiene privesc mai degrabă un alt corp decât cel natural, cel creat de minte și imaginație, de multe ori mai important în relațiile sociale decât cel biologic.

Realizate în tehnica clasică fotografică alb-negru, bazată pe emulsia cu săruri de argint, fără intervenții digitale și folosind doar condiții de lumină naturală, fotografiile din expoziție vor fi acompaniate și de unele din aceste costume-obiecte care pentru prima dată vor putea fi văzute de public.

Pentru Tina Lechner fotografia nu este doar un mijloc de a consemna o realitate preexistentă ci este chiar un instrument pentru crearea unor imagini și idei noi. Cu rădăcini în curentele avangardei istorice fotografiile artistei sunt doar partea văzută a unui proces de reflecție care privește metamorfozele corpului uman în relație cu suprastructura reprezentată de vestimentație, codurile comunicaționale dar și de mijloacele de divertisment.

Ca orice artist important, Tina sesizează problemele acute ale contemporaneității, unele dintre fotografiile sale chestionând limitele biologice ale umanului dar și consecințele care decurg din experiențele faustice, aflate la frontierele științei, cum este, spre exemplu, ingineria genetică.

Eveniment organizat de Galeria Mobius, în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac și Primăria Municipiului București prin Expo Arte.

Curator: Călin Stegerean

Tina Lechner

Detalii

Începere:
4 octombrie, 2019
Se termină:
4 noiembrie, 2019

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!