Everybody Deserves To Challenge Pop Culture

În intervalul 26 mai – 3 iulie 2022 are loc la Bucharest Biennale 10 în mai multe galerii de artă și spațiul public. Ediția curentă, cu titlul ”Everybody Deserves To Challenge Pop Culture” este prima din lume curatoriată de inteligență artificială, de către A.I. Jarvis, generat de Deraffe Wien.

Centru Cultural Expo-Arte sustine evenimentele derulate in spatiul ARTHUB Bucharest, una dintre cele patru galerii participante și totodată Info Point al bienalei, care anunță pentru luna iunie 2022 programul de vizitare și calendarul de evenimente.

Duminică, 19 iunie 2022: ora 18:00 tur ghidat cu Eugen Rădescu, lector universitar, co-fondator Bucharest Biennale // ora 19:00 performance „Pop Recycling Body Work II„ de/cu Anca Stoica (RO) și Sergiu Diță (RO). Spectacolul pleacă de la afirmația ”All current art is fake” (”toată arta contemporană este falsă”) a artistei Elaine Sturtevant din lucrarea ”Shifting Mental Structures”. Spectacolul explorează fenomentul reciclării, intersecțiilor și copierii în artă. Adresează întrebări precum autenticitatea și inspirația, atrăgând atenția asupra liniei fine dintre furt și transformare.

Urmărind procedeele de sampling și intrerpolation din industria muzicală deconstruim și reîmpachetăm mișcarea. Când în videoclipul lui Beyonce Countdown au fost identificate mai multe asemănări cu două coregrafii ale Annei Teresa De Keersmaker, a fost un tribut sau plagiat pur? Analizăm transferul constant de imagini și structuri între arta majoră și arta minoră.

Anca Stoica – (n.1999) este performeră și coregrafă emergentă interesată de implicațiile sociale ale artei și de dezvoltarea unei estetici neobișnuite, pe alocuri grotească. În prezent urmează cursurile de master ale Universității Naționale de Teatru și Film, secția Coregrafie.
Sergiu Diță (1999) este performer și coregraf emergent, interesat de investigarea stereotipurilor de gen, tema masculinității și feminității, cultura pop, clișeele, formalismul și formele artistice multidisciplinare.
Bucharest Biennale este susținută de George – primul banking inteligent
Partener local: Centrul Cultural Expo Arte
Partener suport: Deraffe Wien
Partener media principal: Gay45.eu
Organizatori: BB 10 by Pavilion – journal for politics&culture, ARTHUB, APAC.

 

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!