FOTOLITERONATURA – Intersecționalitate în artă @Roaba De Cultură

Din a doua parte a lunii august bucureștenii sunt invitați la o nouă aventură marca Roaba de Cultură, în pareneriat cu Expo Arte și Arthalle, chiar în natură.

De data aceasta vă chemăm să vedeți totul “cu alți ochi” și să aflați istorii minunate. Un mixaj ecletic de fotografie și literatură în mijlocul naturii, grupat sub denumirea amalgamată de „FOTOLITERONATURA”, powered by Expo Arte.

Organizarea aparține Asociației Green Revolution și Art Halle. Vizitatorii au ocazia să participle gratuit la foto-ture și workshop-uri de fotografie, alături de fotograful Radu Lupascu, care va destăinui secretele fotografiei în natură. De la alegerea subiectului și încadrarea perfectă a acestuia, până la întelegerea luminii și a efectelor ei asupra cromaticii unei fotografii reusite. 

La dispozița interesaților va sta și aparatura foto profesională, dar îi invităm pe participanți să încerce și posibilitățile telefoanelor personale. Radu va oferi suportul și expertiza sa profesională tuturor. Pe 26 august va avea loc vernisajul unei expozitii de fotografie de natură unde vizitatorii vor putea descoperi lucrări ale artistilor fotografi: Viorel Pleșca, Adrian Radu Constantinescu, Diana Păcuraru, Bogdan Grigore, Dan St. Andrei și Daliana Pacuraru. Vizitatorii pot vedea natura așa cum a fost suprinsă prin obiectivele fotografice și pot să se inspire pentru viitoarele fotografii proprii, de vacanță.

Expoziția va putea fi vizitata până pe data de 2 septembrie. Se spune ca o imagine face cât o mie de cuvinte și mai ales că la început a fost cuvântul. Așa că nu puteau să lipsească din programul nostru întâlnirile cu scriitorii și momentele de lectură. 

Alături de Cristiana Pantici vom afla povestile Zenobiștelor, 27 de femei de succes din România, cunoscute publicului larg – scriitoare, jurnaliste, artiste, antreprenoare, profesoare, actrițe, influencerițe. 

Femeile ale căror povești le puteți descoperi în cartea Zenobistele vorbesc cu sinceritate despre ce înseamnă pentru ele puterea, libertatea și cum a reușit fiecare să atingă succesul, indiferent de câte obstacole au avut de întâmpinat. Si pentru ca vorbim de natura si frumusetea ei, credem ca Delta, acel tărâm misterios și în continuă prefacere, aflat la intretăierea dintre pământ, fluviu și mare este simbolul perfect al frumuseților românești.  Motiv pentru care l-am invitat pe Teodor Hossu Longin să povestească despre frumuseți nemaivăzute și întîmplări nemaipomenite, alături de prietenii săi, desprinse din volumul: “10 povești și rețete pierdute prin Deltă”. “Temerara” incursiune în tainele foto și ale literaturii va duce publicul Roabei de Cultură, cu ajutorul Expoarte si Art Halle către locuri spre care nu bănuiau că există și nici măcar ca pot ajunge.

 

https://www.expoarte.ro/wp-content/uploads/2022/08/WhatsApp-Image-2022-08-19-at-11.20.25-AM.jpeg

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!