Anaid Art Gallery prezintă expoziţia „Anul în care lumea s-a oprit”, semnată Alexandru Rădvan

Anaid Art Gallery găzduiește expoziţia personală „Anul în care lumea s-a oprit”, semnată de Alexandru Rădvan și curatoriată de Diana Dochia. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 15– 31 Decembrie 2020, de marți până vineri între orele 14:00 – 18:00 și sâmbăta cu programare. Vizitarea pe durata expoziției se va face numai cu programare în prealabil la info@anaidartgallery.com.

Alexandru Rădvan este un nume de referinţă al artei contemporane româneşti, cu numeroase expoziţii personale şi de grup în România şi în afara graniţelor ţării, creaţia sa continuând să surprindă şi să intrige publicul.

Expoziţia „Anul în care lumea s-a oprit”, semnată Alexandru Rădvan, propune o serie de picturi şi un picto-relief-textil de mari dimensiuni, ce au luat naştere în urma experienţelor trăite în anul Pandemic 2020. Picturile create, în majoritate, în perioada lockdown-ului vorbesc despre imposibilitatea părăsirii unui spaţiu dat şi despre introspecţia la care personajele sunt supuse. Rădvan este un artist al situaţiilor limită, forţa sa creatoare se dezlănţuie în momentele de cumpănă emanând într-o pictură ce subliniază şi chestioneză structura socială a societăţii contemporane. Izolarea, distanţarea, sentimentul de singurătate profundă, liniştea adâncă îşi fac simţită prezenţa în modul de construcţie a personajelor şi a interioarelor. Unele dintre personaje se regăsesc în mijlocul unei vegetații luxuriante, în soarele dogoritor sau în ape limpezi ce amintesc de o lume, care nu de mult era posibilă.

„Anul în care lumea s-a oprit” vorbeşte despre fiecare dintre noi şi despre cum ne raportăm, la momentul, în care viaţa noastră se schimbă într-o fracţiune de secundă. Toate planurile, dorinţele, amânările, visele, tot ce însemna azi şi mâine, au primit alte nuanţe şi valenţe, viaţa noastră a primit alt sens şi alt înţeles.

Expoziţia poate fi vizitată și online prin intermediul 3D online viewing room accesând următorul link:

https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/3856401/the-year-the-world-stopped

Lucrările cuprinse în cadrul expoziţiei au fost create în anul 2020 şi sunt expuse pentru prima oară publicului.

Spaţiul galeriei a fost gândit să replice un apartament claustrant de bloc, tocmai pentru ca vizitarea să ofere o experienţă unică. Doar câte o singură persoană are voie să viziteze expoziţia, tocmai pentru a sublinia ideea de introspecţie şi reflecţie interioară.

Acest proiect face parte din Programul de susținere a galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte.

Vizitarea se va face conform măsurilor care privesc accesul și contactul cu publicul vizitator în muzee şi galerii de artă conform Hotărârii de Guvern nr. 476/2020 Ordin 2941/2020.

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!