Așezămintele Ion I.C. Brătianu: Design House – Romanian Design Week 2022

În an de ediție aniversară, Romanian Design Week 10, cel mai amplu festival multidisciplinar dedicat industriilor creative, cu sprijinul OAR București și al Bibliotecii Naționale a României și în parteneriat cu ExpoArte, redeschide pentru publicul larg Așezămintele Ion I.C. Brătianu. Între 14 și 22 mai, ansamblul, considerat unul dintre cele mai apreciate exemple de arhitectură neoromânească din București, devine Design House, iar publicul este invitat să descopere un concept inedit: în fiecare zi, spațiul va fi reconfigurat și va găzdui o altă expoziție personală semnată de un designer român, din zona designului de produs, a designului grafic sau a designului vestimentar. Totodată, pe parcursul celor 9 zile de Design House, vizitatorii îi vor putea întâlni personal pe designerii care vor fi prezenți în ziua dedicată expoziției lor.
Adresa este Strada Biserica Amzei 5-7, București.
În camerele expoziționale de la parterul ansamblului de patrimoniu vor fi găzduite zilnic expoziții capsulă de design de produs, design vestimentar, design grafic.
Pe lângă acestea, vizitatorii se vor putea familiariza cu istoria casei de patrimoniu și a familiei Brătianu, precum și cu istoria zonei din jurul Bulevardului Dacia, prin intervenții speciale pe parcursul traseului expozițional.
Programul cuprinde, de asemenea, tururi ghidate din seria celor deja emblematice realizate de ARCEN, al căror scop este de a explora la pas zona Calea Victoriei – Bulevardul Dacia și străzi adiacente, un traseu care se va încheia la Așezămintele Ion I.C. Brătianu, pentru a puncta istoria casei, care a împlinit recent un secol de la prima cărămidă așezată, și a Brătienilor. Tururile vor avea loc în weekend-urile 14-15 și 21-22 mai și vor fi accesibile publicului larg.
Acțiunea de redeschidere a casei implică participarea mai multor profesioniști locali. Printre contributori se numără echipa Attila Kim Architects, echipa ARCEN și designerul Dilmana Yordanova.
Ediția aniversară de 10 ani Romanian Design Week, cel mai amplu festival de design din România, se desfășoară anul acesta în perioada 13 – 22 mai, la București.
__________________________
Un proiect: The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank
Parteneri: IQOS, Art Property Development, Art Property City, Absolut, Urban Monkey, ASAP
Susținut de: Regina Maria, illy
Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii
În parteneriat cu: ExpoArte
Cu sprijinul: ARCUB, Primăria Municipiului București, Institutul Cultural Român, OAR București, Biblioteca Națională a României, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Combinatul Fondului Plastic
Partener transport alternativ: Lime
Parteneri media strategici: Rock FM, Euromedia, Yooh, B365.ro, Radio România Cultural
Parteneri media: Arhitext, Designist, Feeder, Art Encounters, Fashion Premium Magazine, G4Media, Glamour, Igloo, Modernism, Molecule-F, Munteanu, Revista Atelierul, IQads, Zeppelin, Zile & Nopți, Revista Arta, Propagarta, Spot Media, The Woman, Inspirationist, Contemporary Lynx, World Architecture Community
Partener de monitorizare: MediaTRUST
Echipă de creație: Radu Manelici + Sebastian Pren See less

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!