„Cells” by Alina Aldea, prima expoziţie personală a artistei la Anaid Art Gallery

Instalaţia site specific „Cells”, prima expoziţie personală a artistei Alina Aldea în spaţiul galeriei Anaid Art Gallery din Bucureşti, poate fi vizitată în perioada 15 octombrie – 6 noiembrie 2020. Alina Aldea este o artistă cunoscută pentru expoziţiile sale site specific create în diverse spaţii culturale sau muzeale. Participările sale în cadrul expoziţiilor internaţionale conturează o personalitate care începe să se impună în peisajul artei contemporane. Expoziţia site specific „Cells”, curatoriată de Diana Dochia, a fost gândită pentru spaţiul galeriei, vizitatorul fiind invitat să pătrundă într-un interior inundat de celule, prin intermediul unei animaţii video.

Animaţia „Cells” concepută de Alina Aldea a reprezentat România la Bienala de Artă Contemporană Mdina, Malta în luna martie, anul curent. Din cauza pandemiei, din păcate, bienala a fost închisă publicului, putând fi accesată şi consultată doar online. Despre acest proiect Alina Aldea declara: „Cells evocă un univers microscopic organic şi îl pune într-o formă vizibilă. Imaginile pot fi interpretate ca un laborator de experimente ce implică un observator uman. Când sunt aranjate într-o matrice, celulele evocă ideea de control şi de sistem predeterminat unde întâmplările nu pot fi posibile”.

Programul de vizitare al galeriei, din Str. Slobozia nr.34, este de Marți până Vineri între orele 14:00 – 18:00 și Sâmbăta cu programare. Vizitarea pe durata expoziției se va face numai cu programare în prealabil la info@anaidartgallery.com, cu respectarea măsurilor de siguranță în vigoare.

Expoziţia poate fi vizitată și online prin intermediul 3D online viewing room, accesând urmatorul link: https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/2734047/cells

Acest proiect face parte din Programul de susținere a galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte.

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!