Loading Evenimente

Art Safari 2019

  • Acest eveniment a trecut.

Art Safari 2019

27 septembrie, 2019 - 6 octombrie, 2019

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, își va deschide porţile pentru cea de-a șasea ediţie, în perioada 27 septembrie – 6 octombrie 2019, într-o clădire-monument – Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

Susținut de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Expo Arte, Pavilionul de Artă București — Art Safari aduce în atenţia publicului artă de patrimoniu, artă contemporană, instalații, performance-uri, ateliere de artă pentru copii și tururi ghidate, situând Bucureștiul pe harta marilor evenimente culturale europene.

Art Safari București 2019 va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, care va găzdui, pe o suprafață de 10.000 mp, cea mai mare expoziție dedicată pictorului Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani, o expoziție de sculptură de la 1800 până în 2019, precum și o expoziție dedicată artei supercontemporane. Arhitectura expoziției este semnată de Attila Kim, comisarul României la Bienala de Veneția, începând cu ediția 2016 și până în prezent.

Pavilionul Muzeal „Nicolae Tonitza și geniul copilăriei”, curatoriat de Zoltán Soós, va găzdui peste 200 de lucrări de Nicolae Tonitza. Lucrările prezente în Art Safari vor fi împrumutate de la cele mai importante muzee și colecții private din România dar și din Europa, Nicolae Tonitza fiind colecționat și în afara granițelor țării. Focusul expoziției va fi universul copilăriei, ilustrat magistral de marele artist român.

Pavilionul Central „Repvblica. Despre umbre în sculptură” va găzdui, în premieră, o expoziție concepută și realizată ca o privire antologică și analitică asupra sculpturii din România, în perioada 1800-2019. Expoziția curatoriată de Călin Dan va aduce împreună numele cele mai semnificative ale sculpturii românești, exemplificată prin lucrări excepţionale provenite din importante colecţii private din Europa, dar și din colecţiile muzeelor din România. Selecţiei de sculptură i se adaugă instalaţie, artă decorativă și obiecte semnate de Brâncuși, Paciurea, Geta Brătescu, Ana Lupaș, Vasile Gorduz, Paul Neagu, Marian Zidaru și mulți alții.

Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, o expoziție curatoriată de artistul Mihai Zgondoiu, prezintă publicului noul val de artiști români și arta timpurilor noastre. Acest proiect expozițional „fresh” radiografiază mișcarea artistică urbană din România, asimilată treptat în periferia artei contemporane.

Pavilionul Internațional. Expoziția „Made in China” își propune să surprindă cu elemente vivace și intrigante arta chinezească contemporană. Expoziția se distinge prin sfera vizuală, cât și prin nivelul de înțelegere și pătrundere a spiritului timpului oriental. Tinerii artiști chinezi își transformă arta într-o verbalizare estetică condensată, care stă martoră schimbărilor majore din ultimele decenii.

Programul Art Safari Kids 2019 se va desfășura pe o suprafață mai amplă decât în anii anteriori și va cuprinde zone distincte potrivite vârstei participanților, unde vor avea loc ateliere de artă: pictură pe pânză, cursuri de sculptură, ilustrație în pasteluri cretate, bandă desenată.

Programul educațional Art Talks este legat de bucuria de a vorbi despre artă. Prin acest program oferit de Institutul de Management al Artei, facilităm întâlnirea dintre public și specialiști în artă sau artiști consacrați. Oferim cursuri și conferințe inedite arătând felul în care ARTA poate fi cunoscută și înțeleasă.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial al evenimentului: www.artsafari.ro/

Detalii

Începere:
27 septembrie, 2019
Se termină:
6 octombrie, 2019

Organizator

Expo Arte
Sit web:
http://www.expoarte.ro

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!