Loading Evenimente

West-Vector-Boctok

  • Acest eveniment a trecut.

West-Vector-Boctok

12 septembrie, 2019 - 29 septembrie, 2019

Asociația pentru cultură și Artă ARBOR în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte organizează în perioada 12-29 septembrie 2019, la Galeria Posibilă, expoziția „West-Vector-Восток“, care pune față în față doi artiști din Republica Moldova: Ghenadie Popescu și Mark Verlan. Vernisajul expoziției, curatoriată de Vladimir Bulat, va avea loc pe 12 septembrie, începând cu ora 19.00, la Galeria Posibilă. În data de 13 septembrie 2019, la Seneca Anticafe, are loc lansarea albumelor celor doi artiști, în prezența unei selecții de lucrări având ca subiect cartea și literatura.

Cei doi plasticieni vor fi puși față în față în această expoziție ca să ne arate, pe de o parte, raportul lor cu istoria mai veche și mai recentă a geografiei de dincolo de Prut (Moldova „înjumătățită“ de mai bine de două secole, Chișinăul „cosmopolit“ de-a lungul timpului, și depersonalizat complet, cum se prezintă astăzi!), dar și cum se raportează ei la întregul mecanism și la sistemul artistic internațional actual, căci ambii sunt niște artiști cu prezențe expoziționale de excepție, în marile orașe ale Europei, de la Apus și Răsărit. Astfel că o expoziție precum cea de față își propune să-i poziționeze pe Mark Verlan și pe Ghenadie Popescu în contextul artei românești și în context internațional deopotrivă.

«Ne propunem prin această expoziție să recuperăm doi dintre cei mai expresivi artiști, puternici și surprinzători ai generației relativ tinere, formați în Chișinău, și destul de sumar cunoscuți în România.

Această expoziție va fi însoțită de câte un album pentru fiecare artist, dintre care 50 de exemplare vor fi alăturate între ele de un magnet – simbolul reuniunii expoziționale denumite: „West – Vector – Восток“, unde numitorul comun este vector, în timp ce vestul Europei este marcat prin vocabula „West”, iar estul european apare sub umbrela rusescului „Восток”, ceea ce desemnează estul… mai simplu spus, enclava geografică dintre Prut și Nistru este cuprinsă ca într-o menghină mustitoare de artă, cu arome și forme din răsărit și din apus», afirmă curatorul expoziției, Vladimir Bulat.

Program:

Galeria Posibilă

Vernisaj

12 septembrie 2019

ora 19.00

 

Program de vizitare

luni – duminică

17.00 – 21.00

str. Popa Petre, nr. 6

 

Seneca Anticafe

Lansare de album și Artist talk

13 septembrie 2019

ora 19.00

 

Program de vizitare

luni – duminică

9.00 – 21.00

str. Arh. Ion Mincu, nr. 1

Mai multe detalii sunt disponibile în comunicatul de presă.

 

West-Vector-Boctok

Detalii

Începere:
12 septembrie, 2019
Se termină:
29 septembrie, 2019

Organizator

Expo Arte
Sit web:
http://www.expoarte.ro

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!