Loading Evenimente

CINEVARA

  • Acest eveniment a trecut.

CINEVARA

5 septembrie, 2019

„Cleo de la 5 la 7”

Cinema pe strada I.L.Caragiale

Pe 5 septembrie transformăm strada I.L.Caragiale într-un cinema în aer liber. Vă așteptăm pe tronsonul din fața Rezidenței BRD Scena9 (cuprins între strada Icoanei și strada Maria Rosetti) pentru a viziona împreună, de la ora 21:00, filmul „Cleo de la 5 la 7”, regia și scenariul Agnès Varda.

Pe tot parcursul zilei, atât în stradă cât și în curtea Rezidenței, vă așteptăm la ateliere pentru copii, gustări, fresh-uri și voie bună.

Programul este următorul:

11:00 – 13:00 „Monstrul din sufragerie. Monstrul din bucătărie”

Un atelier de confecționat monștri și decor mai mult sau mai puțin fantastic, coordonat de Suzana Dan.

Ați făcut vreodată un nor? Sau un balaur? Din lână? Asta vom învăța împreună la acest atelier. În plus, vom pregăti un decor care va însoți personajul nostru într-o poveste.

Număr participanți: 12 copii. Intrarea este liberă, fără înscriere prealabilă.

13:30 – 16:30 „Povestioare animate”

Mirela Vlad (MORMI) îi va învăța pe cei mici cum să le dea viață personajelor gândite la primul atelier printr-o animație stop motion. Fiecare monstru, pisică, prințesă ori balaur va călători într-o poveste animată chiar de copii.

17:00 – 20:00 „Fanzinărie”, un atelier coordonat de Octav Avramescu

La Rezidența BRD Scena9 va ateriza o mașinărie nemaipomenită, pe numele ei rizograf. Octav ne va arăta cum să facem o serigrafie și cum să transformăm poveștile din jurnal într-o tipăritură serioasă cu tiraj. Postere, desene și letraj, fiindcă da, facem un fanzin de film. 🙂

Număr participanți: 15 copii. Intrarea este liberă, fără încriere prealabilă.

21:00 – „Cleo de la 5 la 7”, regia și scenariul Agnès Varda, proiecție în fața Rezidenței BRD Scena9

Cléo, o tânără cântăreaţă, aşteaptă rezultatul unei radiografii importante şi acesta vine abia la 6.30. Pe neaşteptate, Cléo este nevoită să înfrunte posibilitatea unui sfârşit prematur. Timp de o oră şi jumătate, se întâlneşte cu iubitul ei, un pianist, o prietenă, un soldat. Încetul cu încetul, Cléo vede lumea cu alţi ochi.

O călătorie intimă prin Parisul începutului anilor 1960, unul dintre filmele memorabile ale lui Agnès Varda.

Proiecția este inclusă în circuitul european A Season of Classic Films finanțat de programul Europa Creativă al Comisiei Europene. A Season of Classic Films este o continuare a Anului European al Patrimoniului Cultural care pune în valoare monumente de patrimoniu din întreaga Europă prin proiecții gratuite de filme prezentate în varianta restaurată. Evenimentul de la Rezidența BRD Scena9 este singurul din România inclus în acest circuit și face parte din Cinevara la Rezidența BRD Scena9 // Filme în aer liber, un program al Fundației9, produs și găzduit de Rezidența BRD Scena9.

„Cleo de la 5 la 7” // Cinema pe strada I.L.Caragiale” este organizat de Fundația9 în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

Cinevara – Photo: Vlad Catana

 

Detalii

Data:
5 septembrie, 2019

Organizator

Expo Arte
Sit web:
http://www.expoarte.ro

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!