Loading Evenimente

Art Safari 2021

  • Acest eveniment a trecut.

Art Safari 2021

16 septembrie, 2021 - 26 septembrie, 2021

Art Safari, cel mai mare eveniment de artă din România, ajuns la cea de-a opta ediție, va avea loc în perioada 16-26 septembrie 2021 în două spații de pe strada Lipscani: Palatul Dacia-România și ARCUB – Hanul Gabroveni.
Art Safari se desfășoară anual și găzduiește pavilioane expoziţionale distincte dedicate artei de patrimoniu, moderne, contemporane și internaționale. Alături de expoziţiile curatoriale, Art Safari are o puternică latură educaţională, găzduind ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate pentru copii și adolescenţi și tururi private pentru publicul larg.

Art Safari 2021 va găzdui patru expoziții principale

Pavilionul Muzeal: Samuel Mützner. Pe urmele lui Claude Monet va fi un excurs expozițional în opera celui care a ilustrat perfect direcțiile artistice ale unei epoci aflate într-un exploziv proces de reînnoire. Curator: Rodica Marian.

Pavilionul invitat: Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România. Expoziția realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București va prezenta o serie importantă de lucrări din creația multor artiste din România ce au studiat la München și Paris, apoi au expus în România dar și în Franța, Italia, Spania sau Germania, fiind implicate în mișcările artistice moderne și de avangardă. Curator: Elena Olariu. Echipa curatorială: Angelica Iacob, Ana Maria Măciucă-Pufu, Cristina Ioniță-Măciucă și Liana Ivan-Ghilia.

Pavilionul Central: Constantin Piliuță. Culoare de zenit. Constantin Piliuță omologheză în pictura românească scena de gen ca expresie a derizoriului cotidian și tablourile cu subiect floral ca loc de manifestare a esteticii simplității și armoniei paletei. Ambele sunt atinse nu numai de paloare într-o lumina vie, levantină, dar și de pasiuni ardente, exprimate de subtilele arabescuri ale compoziției. Curator: Călin Stegerean.

Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes. Tendințe în arta contemporană românească. Expoziția explorează rolul comunităților creative din România și diversele modalități actuale de expresie vizuală, de la desen la țesătură, instalație sau ceramică. Curatoare: Raluca Ilaria Demetrescu.

Expoziția colaterală Ecaterina Vrana: UnSeen la Muzeul Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici, nr. 1); curator Felicia Raetzky.
Programul educațional Art Safari Kids – artă pe înțelesul copiilor – copiii își dezvoltă creativitatea participând la ateliere de artă și tururi ghidate.

Programul de vizite pe timp de noapte, Night Tours, reprezintă o experiență de vizitare care cuprinde un tur ghidat în expoziții și muzică live – invitat special Toulouse Lautrec, în fiecare seară la Night Tours!

Eveniment cultural organizat de Fundația Centrul Cultural Art Society în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte și aflat sub Patronajul Ministerului Culturii și al UNESCO România.

Detalii

Începere:
16 septembrie, 2021
Se termină:
26 septembrie, 2021

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!