Loading Evenimente

Nocturne de Poezie Contemporană 2021

  • Acest eveniment a trecut.

Nocturne de Poezie Contemporană 2021

16 iulie, 2021 - 13 august, 2021

În perioada 16 iulie – 13 august 2021, ARCEN organizează a VII-a ediție a Nocturnelor de Poezie Contemporană, într-un spațiu nou care timp de cinci săptămâni va fi un loc de întâlnire și de explorare a poeziei contemporane.

Nocturnele din 2021 invită publicul pe un acoperiș deasupra Bucureștiului, unde suspendați între cer și oraș, vom interacționa cu poezia prin intermediul unor experiențe poetice precum lectura publică, performance-ul de poezie și coregrafic, videopoezia și poemul vizual.

Adresa: terasa blocului Millo (str. Matei Millo, nr. 6). Accesul se face din strada Ion Câmpineanu.

Nocturnele de Poezie Contemporană sunt un festival independent, organizat începând cu anul 2015, care interconectează locuitorii orașului cu poezia, și care pe perioada verii pun la dispoziție publicului și artiștilor un spațiu cultural alternativ.

Pe perioada evenimentelor, terasa blocului Millo va găzdui și o expoziție de poeme vizuale, realizată împreună cu PosterXPoem. Seria de poeme vizuale include 14 postere realizate de graficieni, typographeri și ilustratori locali, pornind de la 14 poeme contemporane.

POSTER X POEM aduce împreună artiști vizuali și poeți contemporani, pentru a transforma poeme în postere, pe care apoi le scoate în orașe în expoziții publice. Invită poeți să contribuie cu câte un poem pe care apoi îl trimit unui artist, cu libertate totală de interpretare vizuală a poemului.

PROGRAM:

16 IULIE
Lectură și dialog cu Ana Blandiana.
Moderator: Edmond Niculușcă.

23 IULIE
Lectură și dialog cu Matei Vișniec.
Moderator: Radu Vancu.

24 IULIE
Lectură și dialog cu Deniz Otay și Cătălina Stanislav.
Moderatoare: Teona Galgoțiu.

Dialog cu reprezentanți ai editurilor OMG Publishing House – Alex Ciorogar și Casa de Editură Max Blecher – Claudiu Komartin.
Moderator: Matei Martin.

30 IULIE
Proiecții de videopoezie și dialog cu Teona Galgoțiu (Gura Mare), Elena Morar (Her Word), Alexandra Bodnaru (Cenaclub), Ana Pop.
Moderator: Andrei Dosa.

6 AUGUST
Performance și dialog cu Răzvan Țupa și Mugur Grosu.

13 AUGUST
Performance și dialog cu Vava Ștefănescu
Moderator: Răzvan Țupa

Ediția a VII-a a Nocturnelor de Poezie Contemporană este prezentată de UniCredit Bank.

Proiect cultural cofinanțat de: Administrația Fondului Cultural Național – AFCN.

Parteneri: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte, Forte Partners, Cartierul Creativ, PosterXPoem, OMA Vision, Urban Monkey, FIX – Botanical Bar, Cărturești, Casa de Editură Max Blecher, PIATRA ONLINE, Iabilet.

Detalii

Începere:
16 iulie, 2021
Se termină:
13 august, 2021

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!