Loading Evenimente

Catalog București

  • Acest eveniment a trecut.

Catalog București

1 decembrie, 2019 - 31 decembrie, 2019

Proiectul Catalog București este o inițiativă care presupune realizarea primului inventar complet al tuturor imobilelor (vechi, noi, în șantier și al terenurilor virane) de pe toate străzile din zonele construite protejate ale capitalei. Datele colectate sunt folosite ca suport pentru identificarea problemelor și vulnerabilităților orașului și propunerea de soluții cu ajutorul specialiștilor. Proiectul s-a concretizat printr-o campanie de conștientizare ce a constat în tipărirea a 8 broșuri cu recomandări constructive în ceea ce privește lucrările și materialele de calitate, necesare unei reparații sau modificări.

Aceste caiete de bune practici, disponibile și online, sunt distribuite în cutiile poștale din comunitățile aflate în zonele construite protejate aferente: Eminescu, Dacia, Magheru-Brătianu, Elisabeta-Kogălniceanu, Traian, Vasile Lascăr, Ferdinand, Icoanei. Aceste ghiduri urmăresc educarea cetățenilor, în vederea creșterii valorii proprietății în armonie cu spiritul locului și ameliorarea vulnerabilității actuale a țesutului urban.

Catalog București este un proiect ARCEN sprijinit de Ordinul Arhitecților din România și Primăria Capitalei prin Expo Arte.

Parteneri: Institutul Național al Patrimoniului, Asociația Bucureștiul meu drag, Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic.

Catalog București

Detalii

Începere:
1 decembrie, 2019
Se termină:
31 decembrie, 2019

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!