Loading Evenimente

Fragil

  • Acest eveniment a trecut.

Fragil

12 decembrie, 2019 - 1 februarie, 2020

Asociația Kontakt în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Expo Arte organizează expoziția de fotografie Fragil, prima expoziție personală a artistului emergent Adi Tudose. Imortalizând un cadru aproape scenic, Tudose captează în lucrările sale semnificații care de multe ori scapă privitorului ajustat derutei cotidiene. Imaginile sunt puternic cinematice, reflectând vulnerabilitatea artistului, dar și a subiectului prins în obiectiv. Suprafețele constructelor sale vizuale oferă o gradare aparent infinită de umbră și lumină. Indiferent de subiectul explorării sale, rezultatele sunt în aceeași măsură elegante și oneste.

Similar cu Cartier-Bresson și Brassaï, Tudose afirmă rolul aparatului de fotografiat ca instrument pentru interacțiune socială. Străzile sunt locuri marcate de întâlniri imprevizibile, prin care documentează viața subiecților săi cu sensibilitate și simpatie. Procesul său artistic se învârte în jurul capacității sale înnăscute de a empatiza cu oamenii și de a experimenta o stare de fragilitate.

Pornind de la o scenă efemeră, imprevizibilă pentru ochi, artistul creează o compoziție coerentă, oferind sentimentul de ordine și armonie într-o situație uzuală și satisface subconștientul uman, constant în căutarea unității. Ceea ce este fascinant la tehnica lui Tudose e tocmai abilitatea de a prezenta o frumoasă armonie a conținutului și a formei, printr-o metodă de reprezentare simplă și directă. Privind în profunzime fotografiile lui Tudose, putem identifica cu ușurință încadrarea excepțională și o mare diversitate a elementelor sistemului dinamic.

Trecând cu vederea abilitățile sale tehnice, prin organizarea vizuală precisă, artistul depășește principiile de bază ale fotografiei și creează simboluri care duc la o experiență vizuală semnificativă. Nu există nici o incertitudine că, pentru a-și exprima viziunea artistică în imagini, Tudose se plasează adesea în mijlocul haosului cotidian. Principalele sale caracteristici devin rezistență și determinare, pentru că în fotografia de stradă nimeni nu are dreptul la a doua șansă.

Ca urmare a capacității lui Tudose de a produce, în același timp, o reprezentare autentic emoțională și sociologică, lucrările sale devin parte a discursului privind subiectivitatea fotografiei. Tudose distinge calitățile subiecților săi și prezentă fiecare individ într-o manieră care poate genera interacțiune primară între subiecți și privitor. În multe situații, Tudose investighează teoria „momentului decisiv”, dar pentru a crea o interacțiune semnificativă, fotograful priceput – artistul – prezintă, în egală măsură, subiectul și pe el însuși.

Vernisajul expoziției, găzduită de Galeria Mobius (str. Mendeleev, nr. 2, Sector 1, București), va avea loc pe 12 decembrie, începând cu ora 19.00.

Expoziția poate fi vizitată până pe 1 februarie 2020, de miercuri până sâmbătă, între 12 și 19; duminică, luni, marți: pe bază de programare telefonică.

Detalii

Începere:
12 decembrie, 2019
Se termină:
1 februarie

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!