Loading Evenimente

#Contactless Art Wall

  • Acest eveniment a trecut.

#Contactless Art Wall

13 aprilie - 7 iunie

Galeria Galateca și Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte lansează partea a doua a proiectului expozițional online #Contactless Art Wall, o platformă de susținere a artei contemporane, adaptată condițiilor actuale de distanțare socială.

Ne dorim să curatoriem proiecte reprezentative pentru arta contemporană, dar și pentru perioada dificilă pe care o traversăm. Arta trebuie să rămână un catalizator al emoțiilor, un generator de sentimente pozitive, să dea forță și să rămână conectată la realitate.

Inițial, #Contactless a reunit 6 artiști, 6 discursuri diferite, 6 etape diferite din istoria Galateca, un experiment generator de interacțiune. Cei șase artiști fac parte din portofoliul Galateca, fiecare lucrare participând fie la un proiect solo, fie la expoziții de grup găzduite în galerie. Artiștii aleși împreună cu Anca Boeriu au fost Richard Scott, Liliana Mercioiu, Ingrid Cosma, Andrei Iulian Anghel, Bogdan Cazacincu, Vlad Tenu.

Cum percep artiștii izolarea

În partea a doua, #Contactless Art Wall invită artiștii să trimită imagini/filme/animații cu cele mai recente sau cele mai interesante lucrări ale lor, un statement și o stare. Proiectul va cuprinde o selecție din lucrările trimise, filme sau imagini reprezentative, animații sau stări,  curatoriate de echipa Galateca și care vor fi expuse în spațiul virtual, într-un concept inovator, pe site, Facebook și Instagram, zilnic la aceeași oră.

Săptămânal vom iniția o serie de art talks, la care vor participa atât artiști care sunt deja o prezență importantă pe scena culturală, cât și artiști emergenți pe care îi invităm să interacționeze cu publicul online, o dată pe săptămână, sâmbăta, la aceeași oră.

Proiectul își propune să faciliteze cunoașterea unor artiști contemporani români, o radiografie a evoluției artei în România în ultimii 30 de ani realizată chiar de ei, artiștii contemporani, percepția individuală și influența pe care o are solitudinea asupra creației și cum percep izolarea.

În cadrul proiectului oferim câteva premii surpriză, pe  care le vom dezvălui la începerea expoziției, pe 18 aprilie.

Apel de proiecte pentru artiști

Suntem în izolare, dar creativi: fii parte din proiectul expozițional online #Contactless Art Wall !

Trimite imagini/filme/animații cu cele mai recente sau cele mai interesante lucrări ale tale, un statement și o stare.

Proiectele selecționate vor fi expuse în spațiul virtual, într-un concept inovator, precum și pe Facebook și Instagram.

Aplică până pe 17 aprilie, ora 24.00 pe galerie@galateca.ro, astfel:

– la SUBIECT: #Contactless Art Wall + NUME

– ideea #contactless – efectul artei în condițiile interacțiunii online, 2-3 imagini cu lucrări noi sau considerate potrivite pentru temă și/sau imagini cu stări, ambient sau din lucru, animații, filme de maximum 3-5 minute

– imaginile cu rezoluție bună (ideal 300 dpi) cu lucrarea/lucrările trebuie să fie însoțite de un statement scurt, maximum o jumătate de pagină A4

– o scurtă biografie scrisă și ideal ar fi însoțit de prezentări video de maximum 2-3 minute ale artiștilor sau un portret

– lucrările pot fi de toate tipurile: pictură, sculptură, grafică, arte aplicate și design, foto-video, animație, artă digitală, performance, sunet etc.

– condiții: imagini ale lucrărilor de rezoluție foarte bună, lucrările să aibă detalii despre tehnică, an etc. și să nu facă parte din colecții private

Durată expoziție virtuală – 1 lună

Proiect inițiat și organizat de Galateca și realizat cu sprijinul Primăriei Capitalei prin Centrul Cultural Expo Arte, Neo Art Romania și Aqua Carpatica.

Detalii

Începere:
13 aprilie
Se termină:
7 iunie

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!