Loading Evenimente

Dans la MARe

Dans la MARe

16 mai - 24 octombrie

Stagiunea de dans contemporan ”Dans la MARe” se va desfășura în perioada mai-octombrie 2020 și va include prezența în premieră în România a unor artiști cu recunoaștere la nivel internațional (precum Tino Sehgal sau Louise Höjer). ”Dans la MARe” este un proiect cultural inițiat de coregraful Cosmin Manolescu, la invitația Muzeului de Artă Recentă/MARe. Este produs de Fundația MARe, în parteneriat cu Goethe-Institut Bucuresti, Fundatia Gabriela Tudor și Muzeul de Artă Vizuală Galați și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și de Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

Stagiunea se deschide cu prima parte a proiectului artistic ”Eventually, in the end everything will make sense”, realizat și susținut de coregrafii și performerii Andreea Belu și Cosmin Manolescu, între 16 și 24 mai 2020. A doua parte a acestuia se va desfășura în luna octombrie, printr-un performance durațional, de 8 ore.

Pe 16 mai, cei doi coregrafi vor intra într-un muzeu încă închis pentru public, pe care îl vor ”locui” timp de 7 zile cu trupurile și cu dansul lor, patru ore pe zi, în fiecare zi. Vor interacționa performativ cu lucrările de artă expuse în muzeu. Vor avea sesiuni de improvizații și de dans în spațiile muzeului.

Toate aceste activități vor fi documentate (prin material foto și video) și prezentate online. Dar la finalul fiecărei zile de lucru, timp de 15 minute, Andreea Belu și Cosmin Manolescu vor performa din interiorul muzeului închis, în dreptul pereților din sticlă care dau spre stradă sau spre grădină, pentru cei care vor veni special să-i vadă sau pentru trecători. Este un act-metaforă, prin care artiștii realizează tranziția de la un spațiu privat închis, la cel de spațiu privat deschis pentru public. Fiind realizat din spatele pereților din sticlă de cei doi artiști, performance-ul pare– pe de o parte – să sublinieze importanța distanțării sociale, dar – pe de altă parte – să revendice un public care, iată, iese din casă pentru a vedea artă și spectacol.

Stagiunea de dans contemporan ”Dans la MARe” va mai include conferința “(in)VIZIBIL. Istoria unui etern început”, despre scena de dans contemporan din România (Mihaela Michailov), un modul educațional de mișcare pentru copii și adolescenti condus de Smaranda Găbudeanu și Elena Copuzeanu, și prezentarea unor piese realizate de coregrafii Andreea Novac, Ioana Marchidan și Cosmin Manolescu ce vor fi adaptate pentru spațiul muzeal, precum și organizarea a 2 laboratoare interdisciplinare dans-arte vizuale cu participarea artiștilor Alexandra Bălășoiu, Andra Nedelcu, Andreea Novac, Daniel Djamo (Gent).

Detalii

Începere:
16 mai
Se termină:
24 octombrie

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!