Loading Evenimente

Identitate ultragiată/Wounded Identity

  • Acest eveniment a trecut.

Identitate ultragiată/Wounded Identity

17 octombrie, 2020 - 22 noiembrie, 2020

Expoziția Identitate ultragiată/Wounded Identity, care va avea loc la Anca Poterasu Gallery (str. Popa Soare nr. 26), explorează noțiunea de identitate europeană în contextul globalizării, mai ales în arealul Europei de Est unde traumele regimurilor totalitariste au adâncit și încă adâncesc fragmentarea artistului în anomia socială.

Artiștii Adelina Ivan (n. 1971), Adriana Jebeleanu (n. 1975 – d. 2011), Olivia Mihălțianu (n. 1981), Alex Mirutziu (n. 1981) și Pusha Petrov (n. 1984) vor radiografia această temă și vor portretiza ideea proprie a acestui concept.

Producția lucrărilor este realizată special pentru această expoziție, iar proiectul prezintă pentru prima oară colaborarea dintre artiști recunoscuți la nivel internațional precum Adelina Ivan, Olivia Mihălțianu, Adriana Jebeleanu, Alex Mirutziu și Pusha Petrov. Practica fiecărui artist se poate defini printr-o abordare ce traversează medii de exprimare precum performance, arta textilă contemporană, arta video, fotografia și instalația de artă.

Expoziția vizează transformarea relației dintre corp și spațiu din perspectiva unei noi generații de artiști care multiplică raportarea identitară a performance-ului în spațiile virtuale ale imaginii înregistrate, ale fotografiei și a instalațiilor contemporane, așa cum explică și Ileana Pintilie în conceptul expoziției: „Pentru artiștii din anii 1990-2000 corpul este un mediu mai subtil, din ce în ce mai prelucrat, tinzând spre o imagine cât mai armonioasă dar artificială. Multe dintre acțiunile din această perioadă sunt mediate de fotografie sau de film video și reprezintă modul de înțelegere și raportare la identitatea de gen, de mediu, exasperarea împotriva consumerismului, în ton cu angoasele societății actuale.”

Eveniment organizat de Asociația Română de Artă Contemporană în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

© Foto: Andrei Hohan

Identitate ultragiată/Wounded Identity

Detalii

Începere:
17 octombrie, 2020
Se termină:
22 noiembrie, 2020

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!