Loading Evenimente

ArtTherapy 2020

  • Acest eveniment a trecut.

ArtTherapy 2020

18 octombrie, 2020 - 1 noiembrie, 2020

Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte organizează expoziția ArtTherapy 2020, care se va desfășura în perioada 18 octombrie – 01 noiembrie 2020, la Galeria 1001 ARTE, din Calea Victoriei 91-93. Expoziția va reuni lucrări de outsider art (pictură / desen / obiect/instalație) rezultate în urma sesiunilor de terapie prin artă, dar și un scurt metraj care va aborda nevoia de terapie (inclusiv prin artă) și care va rula pe un display așezat pe Calea Victoriei.

Proiect transdisciplinar ce angrenează resurse din domeniul psihopatologiei medicale, antropologiei, publicității, filmului și scenei artei contemporane românești, ArtTherapy pornește de la o rană ascunsă a societății românești. Stigmatizarea persoanelor ce au trecut prin experiențe de psihopatologie instituțională are efecte personale și sociale negative, iar demersul de punere în lumină a acestor realități face parte din procesul de vindecare a comunității. Prin accentul pus pe misiunea spirituală și terapeutică a actului artistic, publicul larg este invitat să își descopere propriile nevoi sufletești în lucrările propuse, nevoi pe care le împărtășim cu grupul vulnerabil (frica de abandon, de abuz, de eșec).

Terapia prin artă este o formă de expresie plastică ce are un rol de cunoaștere diagnostică dar și de tămăduire a unei dureri sufletești adeseori greu de exprimat în cuvinte. Persoanele diagnosticate cu tulburări psihice exprimă prin artă o bogăție de trăiri, o bogăție de gânduri și emoții, pe care publicul le va descoperi în cadrul expoziției ArtTherapy.

Dincolo de aspectul estetic al colecției prezentate, miza este aceea de a face cunoscut publicului o formă de cultură mai puțin explorată la noi, care dezvăluie o estetică dublă a frumosului, dar și a suferinței umane.

Proiectul face parte dintr-un program mai larg intitulat ARTA PSIHOPATOLOGICĂ ȘI LOCUL ACESTEIA ÎN PATRIMONIUL CULTURAL MATERIAL – Psychopathological art and its place in the material cultural heritage, ce reprezintă o cercetare aplicată în domeniul psihiatriei culturale.

Galeria va fi deschisă publicului de marți până duminică, cu intrare liberă pentru vizitatori în intervalul orar 17:00 – 20:00. Expoziția va putea fi însă vizitată și prin programarea unei vizite la numerele de telefon ale galeriei 1001 Arte.

ArtTherapy 2020

Detalii

Începere:
18 octombrie, 2020
Se termină:
1 noiembrie, 2020

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!