Loading Evenimente

Închiderea Sezonului România – Franța 2019

  • Acest eveniment a trecut.

Închiderea Sezonului România – Franța 2019

14 iulie, 2019

 

Cel mai amplu proiect de diplomație publică și culturală româno-francez – Sezonul România-Franța 2019 –  care a inclus sute de evenimente, se încheie la București, pe 14 iulie, de Ziua Națională a Franței, cu un eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

Vunk, Delia, Cali – sunt doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scena amplasată special în Parcul Carol, pe 14 iulie, într-un eveniment extraordinar cu acces gratuit pentru public. Concertul artiștilor va fi însoțit de o experiență gastronomică specială, prezentată de un chef francez în colaborare cu bucătari români, iar una dintre cele mai mari companii pirotehnice din lume, Groupe F, ale cărei show-uri au încheiat mai multe ediții ale Jocurilor Olimpice, va umple cerul Capitalei cu un spectacol de lumină și culoare. În același timp, la Club Expirat, vor fi expuse lucrări de pictură digitală, proiectate pe ecrane de mari dimensiuni.

 

Începând cu ora 11.00, porțile Parcului Carol din București (Bulevardul Mărășești) sunt deschise publicului pentru a participa la evenimentele care marchează Închiderea Sezonului România-Franța. Astfel, pentru a intra în atmosferă, vizitatorii vor fi întâmpinați cu un spectacol de teatru de stradă susținut de actorii Teatrului Masca, iar Șareta culinară – Caravana româno-franceză, un proiect de cultură gastronomică ce urmărește redescoperirea bucătăriei românești și a celei franceze și care a făcut deja înconjurul Franței și al României, se întoarce la București. Chef Nico Lontraș și chef Johnny Șusală, alături de invitatul lor francez – chef Camille Savoye– vor aduce publicului preparate reinterpretate din cele două țări. Caravanei i se va alătura și zona gastronomică organizată de Carrefour, cu burgeri și alte preparate potrivite pentru o zi în aer liber.

Atmosfera va fi întreținută de Barbarossa Samba Group, o trupă de percuție care oferă publicului ritm, energie și pasiune, printr-un live performance ce îmbină muzica și dansul.

De la ora 18.00 începe concertul extraordinar care reunește artiști români și francezi. Una dintre cele mai vechi și apreciate formații de rock românești, Trupa Vunk, va fi cea care va deschide concertul, urmată de Cali, autor, compozitor și interpret francez al cărui prim album, „L’amour parfait”, a devenit între timp disc de platină. Delia intră în scenă de la ora 20.00, iar seara continuă cu Hyphen Hyphen, formație franceză de muzică electro-pop care are în palmares un premiu „Victoires de la Musique” (2016), echivalentul francez al Premiilor Grammy.

Un spectacol unic de artificii va încheia concertul la ora 22.30. Groupe F, companie franceză specializată în show-uri live și evenimente pirotehnice, va umple cerul Capitalei de artificii.

În paralel cu evenimentele din Parcul Carol, începând cu ora 18.00, la Club Expirat (Strada Doctor Constantin Istrati 1) vor putea fi admirate lucrări de pictură digitală. Invitat să expună este artistul Miguel Chevalier, cunoscut pe plan internațional drept unul dintre pionierii artei digitale și virtuale. DJ Set: Nipple’s Delight (RO), Romansoff (RO), Zaltan (FR).

Sezonul România-Franța 2019 este organizat de următoarele instituții:

Din partea României: Ministerul Afacerilor Externe, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Turismului, Ministerul Cercetării și Inovării, Ministerul Educației, Ministerul Economiei, Ministerul pentru Mediul de Afaceri și Antreprenoriat, Ambasada României la Paris și Institutul Cultural Român.

Comisar general: Andrei Țărnea

 

Din partea Franței: Institutul Francez cu sprijinul Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe, Ministerului Culturii, Ministerului Economiei și Finanțelor, Ministerului Educației Naționale, Ministerului pentru Învățământ Superior, Cercetare și Inovare, Ministerului Tranziției Ecologice și Solidarității, Ministerului Sportului, al Ambasadei Franței la București, al rețelei filialelor Institutului Francez din România și al Alianțelor franceze.

Comisar general: Jean-Jacques Garnier

Programul manifestărilor din Parcul Carol și de la Expirat

PARCUL CAROL

11.00                 Inaugurarea manifestărilor; Deschiderea zonei gastronomice

11.00-12.00       Strigătele Parisului, spectacol de teatru stradal, Teatrul Masca

12.-16.00          Muzică de atmosferă (DJ)

16.00-18.00     Spectacole de samba susținute de Barbarossa Samba Group; Strigătele Parisului, spectacol de teatru de stradă, Teatrul Masca

18.00-22.00    Concert extraordinar

  • Trupa Vunk
  • Cali
  • Delia
  • HyphenHyphen

22.20                Foc de artificii în coregrafia Groupe F

 

EXPIRAT

18.00   Inaugurarea manifestărilor; DJ Set: Nipple’s Delight (RO), Romansoff (RO), Zaltan (FR)

20.00   Deschiderea galeriei de artă în aer liber; Expoziție de pictură digitală Michel Chevalier

Pentru mai multe detalii, descărcați comunicatul de presă.

 

Detalii

Data:
14 iulie, 2019

Organizator

Expo Arte
Sit web:
http://www.expoarte.ro

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!