Loading Evenimente

Matt Mullican: A chart between 5 worlds/ O diagramă între 5 lumi

  • Acest eveniment a trecut.

Matt Mullican: A chart between 5 worlds/ O diagramă între 5 lumi

24 iunie, 2021 - 20 septembrie, 2021

MARe/Muzeul de Artă Recentă, în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, organizează în perioada 24 iunie-20 septembrie 2021 expoziția Matt Mullican: A chart between 5 worlds / O diagramă între 5 lumi, dedicată unuia dintre cei mai influenți și consacrați artiști americani din Pictures Generation, mișcarea artistică actuală cu rădăcini în conceptualismul american al anilor 70.

Între colegii săi de generație, Matt Mullican se distinge prin complexitatea ansamblului său teoretic-speculativ, o veritabilă filozofie în imagini, care acoperă, sub semnul celor 5 lumi pe care le identifică, nu doar semiologia și cosmologia, ci și antropologicul, biologicul, etica și religia.

Sistemul său (pictură, sculptură, video, instalații, desen, fotografie, poezie, performance) reprezintă la ora actuală cea mai complexă teorie totală asupra lumii elaborată de vreun artist activ. Este un sistem care leagă arta de întregul univers perceptibil și conceptibil, într-un proces creator și intelectual care conduce către o explicare subiectivă, dar fără rest, a întregii lumi și a universului. Impactul operei sale, prezentată pentru prima data în România, va fi extrem de profund, date fiind implicațiile simbolice, politice, morale, vizuale și filozofice ale operei sale intens angajată în existența actuală, în problemele lumii.

A chart between 5 worlds/ O diagramă între 5 lumi este un ansamblu retrospectiv al operei lui Matt Mullican și a fost concepută pentru MARe/Muzeul de Artă Recentă. Cele peste 470 de lucrări provenind din colecții europene (Muzeul de Artă din Liechtenstein, Galeria Mai 36 din Zurich, MARe București) vor învălui efectiv întregul atrium MARe, pe înălțimea a 4 etaje și inter-etaje (mai puțin subsolul), devenind un veritabil microscop/telescop îndreptat speculativ spre găurile negre ale înțelegerii lumii noastre.
Matt Mullican va susține, pe durata celor 10 zile în care va colabora la instalarea expoziției sale la MARe, o serie de ateliere, conferințe și dezbateri cu artiști, galeriști, curatori și publicul larg, pe teme ce țin de istoria artei contemporane, de sistemul artistic actual, de învățămîntul artistic și curatorial (Matt Mullican a fost profesor la departamentele de artă ale unor universități prestigioase din întreaga lume, de la Columbia University la Hamburg, Frankfurt și Amsterdam).
 
Eveniment organizat de MARe/Muzeul de Artă Recentă, în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.
 

Detalii

Începere:
24 iunie, 2021
Se termină:
20 septembrie, 2021

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!