Loading Evenimente

Romanian Design Week 2021

  • Acest eveniment a trecut.

Romanian Design Week 2021

4 iunie, 2021 - 13 iunie, 2021

A noua ediție a celui mai amplu festival de design din România, Romanian Design Week, își deschide porțile în perioada 4-13 iunie 2021, la București. Combinatul Fondului Plastic, un spațiu cu o istorie specială, va fi gazda centrală a #RDW2021 pentru al doilea an consecutiv și va reuni câteva dintre expozițiile festivalului.

Sub tema #TOGETHER, festivalul #RDW2021 va reuni în programul său online și offline organizații, designeri, inițiative, evenimente care împreună propun un focus pe importanța, succesul și contribuția pe care industriile creative le au în societate.

Programul festivalului Romanian Design Week 2021 #TOGETHER include:

– RDW Selection 2021 – selecție a board-ului creativ RDW cu cele mai bune proiecte de design realizate în ultimii doi ani și care va fi prezentată într-o expoziție desenată de Attila Kim Architects, la Galeria SENAT.
– Expoziția Stradal, o expoziție dedicată designului grafic, prezentată de Local Design Circle, la UNA Galeria. Expoziția este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
– Rethinking Plastic va aduce în prim plan o colecție de obiecte inovatoare și sustenabile, dezvoltate și realizate din plastic reciclat, de designeri și companii din întreaga lume. Proiect al Searious Business, alături de Dutch Design Foundation și Yksi Expo, Rethinking Plastic este prezentat în programul RDW 2021 de ASAP, la Galeria Phenomenon.
– Zeppelin Design va propune o reinterpretare a spațiului public exterior, într-un context post-pandemic, printr-o serie de intervenții outdoor. #RDWOpenAir

Pentru al doilea an consecutiv, o serie de expoziții internaționale de design vor fi prezentate în programul Design Flags la Design House (Aviatorilor 8A), pentru a încuraja dialogul dintre piața românească de profil și cea internațională, Romanian Design Week dorind să contribuie la dezvoltarea industriilor creative locale în context global.

Romanian Design Week va sărbători comunitățile creative și hub-urile locale prin programul RDW& The City DesignGO, prin numeroase evenimente-satelit și trasee speciale de design prin București, dar și în Cartierul Creativ – Satellite Events & Recommended Spots. #rdwDesignGO

Muzeul Național de Artă al României, una dintre cele mai importante ancore din harta Cartierului Creativ, va găzdui expoziția Shaping Design. Together ce investighează evoluția designului contemporan de obiect din România, un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

___________________

Un proiect: The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank
Co-producători: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte
Parteneri: Art Property, Absolut, ASAP, Regina Maria, Urban Monkey
Partener de mobilitate: SKODA Enyaq IV Electric
Susținut de: Illy, Jidvei, Savana, GRID, Bilka
Parteneri culturali: Uniunea Artiștilor Plastici, Combinatul Fondului Plastic, Muzeul Național de Artă al României
Eveniment desfășurat cu sprijinul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București
Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural, Euromedia, B365.ro
Parteneri media: Arhitext.com, Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, Inspirationist, IQads, Modernism, Molecule-F, Munteanu, Revista ARTA, Revista Atelierul, V Fair, Zeppelin, Zile și Nopți, WorldArchitectureCommunity
Partener de monitorizare: MediaTRUST

Detalii

Începere:
4 iunie, 2021
Se termină:
13 iunie, 2021

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!