Galeria Romană găzduiește expoziția MILITZA SION-atelier; invitată DANIELA TUTUNEA–transcendent

Galeria Romană găzduiește, în perioada 27 octombrie -27 noiembrie 2020, expoziția MILITZA SION-atelier; invitată,  DANIELA TUTUNEA-transcendent.

“Atelierul meu, cu ceea ce am lucrat de doi ani încoace, se deschide privitorilor cu prilejul acestei expoziții. Dacă lucrările sunt noi, tema lor rămâne aceeași dintotdeauna – DRUMUL care duce, dincolo de orizontul experienței și aparențelor, spre transcendent și mister. De-a lungul DRUMULUI alternează momente de așteptare și momente de revelație în care lumina către care tinzi speri să te întâmpine la capătul lui.

Daniela Tutunea și cu mine am decis să expunem împreună pentru că pasiunea împărtășită pentru desen și pictură ne-a apropiat și dincolo de profesiunea de arhitect cu infinitele ei posibilități de exprimare și împlinire pe care ni le-a oferit.

Cu câțiva ani în urmă, în 2016, regretatul Paul Gherasim organiza, tot aici, la Galeria Romană, o remarcabilă expoziție. O intitulase Nedespărțite daruri  – Arhitectură. Desen. Pictură. – o încercare de a pune în lumină originea comună  a arhitecturii și picturii în desen, de a surprinde înrudirea de profunzime între cele două arte.  Expoziția aceasta ar vrea să spună și că spiritul lui Paul Gherasim nu ne-a părăsit.” – Militza Sion

Expoziția de la Galeria Romană (Bd. Lascăr Catargiu, nr 1) poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10:00-18:00, și sâmbăta între 10:00 și 15:00. Accesul în incinta galeriei este permis unui număr limitat de persoane, cu respectarea măsurilor de protecție în vigoare.

Acest proiect face parte din programul de susținere a galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte.

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!