Maitec Haiku

Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte a editat, în luna martie 2020, albumul Maitec Haiku, un album de artă bilingv româno-francez, care cuprinde poezii haiku dedicate lucrărilor celor patru artiști din familia Maitec, împreună cu fotografii ale operelor de artă.

Albumul Maitec Haiku a fost realizat cu ocazia expoziției #Maitec – Lemn Aur Lumină, care a fost organizată de Primăria Capitalei, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic și Centrul Cultural Expo Arte, MNaR și Asociația Maitec. Cea mai amplă retrospectivă din ultimul deceniu dedicată Sultanei și lui Ovidiu Maitec, într-un dialog vizual inedit cu Dana și Stéphane Maitec, expoziția s-a desfășurat la Muzeul Național de Artă al României, în perioada 30 octombrie 2019 – 29 martie 2020.

Două generații de artiști din aceeași familie, trei limbaje artistice diferite – pictură, sculptură, fotografie –, 4 destine care s-au format în proximitate, în efervescența căutării unei voci și unui drum propriu în artă: aceasta este povestea Maitec, care se suprapune și interferează cu parcursul artei românești din ultima jumătate de veac.

Peste 70 de sculpturi de Ovidiu Maitec și peste 50 de picturi de Sultana Maitec au format nucleul expoziției în oglindă a cuplului, iar Dana & Stéphane Maitec au prezentat peste 50 de lucrări și instalații interactive.

Cu acest prilej, Constantin Abăluță, cunoscut om de litere român, a realizat 49 de poezii haiku inspirate de lucrările prezentate în cadrul expoziției. Acestea au fost traduse în limba franceză de poetul național belgian Carl Norac.

Aici puteți răsfoi online albumul Maitec Haiku

Aflați mai multe detalii despre expoziția #Maitec – Lemn Aur Lumină pe pagina evenimentului.

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!