Noi animații și filme în cadrul proiectului curatorial Inside/Outside, din vitrinele Galateca

Din 5 august o nouă animație în vitrina #contactless art wall din cadrul proiectului INSIDE/OUTSIDE oferă o nouă perspectivă trecătorilor. Animația este special creată pentru a prezenta lucrările de artă ale celor peste 120 de artiști înscriși la concursul #niciozifaraartacontactlesscugeorge.

Vitrina #Contactless Art Wall a fost realizată în parteneriat cu George, primul banking inteligent, iar animația, realizată de Gheordu, este primul episod al unei mini-serii dedicate, pentru a genera o experiență unică publicului și a continua demersul de susținere a artei contemporane.

Fiecare vitrină a fost concepută ca un work în progress continuu, astfel proiectul Măiastra, al arhitectului Octavian Neculai, s-a transformat și prezintă un nou film special realizat, care poate fi descoperit atât în conceptul din vitrină, cât și pe site-ul galeriei.

Inside/Outside, conceptul expozițional lansat din 19 iunie, propune 5 spații de artă complementare pentru 5 dintre vitrinele galeriei Galateca, o declinare a proiectului #Contactless creat în contextul condițiilor actuale de distanțare socială, adaptat și gândit până la finalul acestui an.

Inside/Outside se desfășoară în două etape, prima în iunie-septembrie 2020 și a doua octombrie- decembrie 2020, implicând peste 30 de artiști, o expoziție virtuală, filme de prezentare și vernisaje virtuale. În plus a fost gândită și o zonă de interacțiune cu publicul, organizând o serie de conferințe on-line, tururi ghidate și în aer liber, ca parte din noul concept de vernisaj.

Astfel până în septembrie, noul concept Inside/Outside, propune cinci secțiuni:

  1. Artă video – #Contactless art wall – în parteneriat cu George, primul banking inteligent

#Contactless Art Wall, platforma online de artă contemporană inițiată de Galateca, a găzduit între 18 aprilie și 7 iunie 2020, 30 de lucrări selectate în urma apelului de proiecte, cincisprezece artiști vizuali recunoscuți național și internațional și 100 de tineri artiști înscriși în concursul #niciozifaraartacontactlesscugeorge, primul banking inteligent. Maratonul de artă contemporană a inclus și 8 artist talks, săptămânal, sâmbăta, cu artiști care sunt deja o prezență importantă pe scena culturală, cât și artiști emergenți care au interacționat cu publicul on-line. Câștigători au fost, la seniori, Alina Tofan (The actress and The horse – videoperformance) și la junioră Fernando Alexandru Diaconu (Autoportret). Conceptul face parte din proiectul INSIDE/OUTSIDE

  1. Instalație – MĂIASTRA – concept creat de arhitectul și scenograful Octavian Neculai

Măiastra ar putea fi pasărea țesută pe o cămășoaie sau acea pasăre care ziua, amestecată printre cele din ogradă, noaptea se transformă într-o zână a păsărilor și apare în lumina lunii, transparentă și încoronată, nemișcată și tăcută dar împrăștiind raze misterioase de dragoste. Ar putea fi semnul schimbării din noi când iubim tot ce ne înconjoară. Ar putea fi o pasăre fermecată căreia fiecare dintre noi îi dă din sufletul său suflet de trăire pe lumea de azi și de mâine. Ar putea fi …și va fi !

  1. Design – RONATIV – Cătălin Năstăsoiu – DESIGN ROMÂNESC PENTRU UZ INTERNATIONAL

„30” – obiecte din porțelan, 9 modele, în serii limitate numerotate de 30 de piese pentru fiecare model, dedicate celor trei decenii de la momentul 1989, cele „Trei Grații” reeditate și sfeșnice prezentate în premieră publicului din România. Formele obiectelor RONATIV sunt construite printr-un algoritm care conține elementul comun de multiplicare „conturul hărții României”, astfel încât se pot genera o infinitate de forme.

  1. Artist in focus – Mihaela Tulea – Teatrul și fotografia-spectacol – în parteneriat cu Teatrelli

40 de fotografii din spectacole memorabile de teatru și dans, însoțite de o poveste din spatele obiectivului. Teatrelli și Galateca au adus publicului din 25 mai până în 25 iunie 2020 prima expoziție virtuală de fotografie de teatru semnată de Mihaela Tulea. Teatrul și fotografia-spectacol a adus o perspectivă nouă asupra teatrului punând în lumina reflectoarelor fotograful de teatru, expunând poveștile care-l animă, arătând detaliile tehnice din culise și transformând fotografia și experiența privirii într-un spectacol în sine.

  1. Parteneri in focus – Raid –în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte

Raimund Vernica (RAID) a adus arta în stradă, acolo unde oamenii se pot bucura liber de ea și acolo unde arta poate impregna cu forța sa inspirațională comunitățile. Obiectele lui dau forma unor mulțimi de universuri concentrice. Printr-o profundă dimensiune satirică, arta lui desființează comportamente (bârfa), credințe (teoriile conspirației) sau false autorități (șamanii), demolând în același timp mituri ale puterii prin plasarea lor în obiectivitate, desprinse de preconcepțiile noastre din care își trag concret forța. RAID – Victory.

Proiect inițiat și organizat de Galeria Galateca, în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte, creart și Teatrelli.

Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România

Proiect susținut de George – primul banking inteligent

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!