Loading Evenimente

Inside/Outside

Inside/Outside

19 iunie - 31 decembrie

În contextul condițiilor actuale de distanțare socială, Galateca și Centrul Cultural Expo Arte lansează Inside/Outside, un nou proiect adaptat, care să completeze programul curatorial al galeriei. Proiectul expozițional are la bază un program curatorial special cu 5 secțiuni, pentru 5 dintre spațiile din vitrine, fiecare în colaborare cu parteneri eterogeni, ce va fi lansat vineri, 19 iunie 2020, ora 18.30, când va avea loc o conferință on-line, live pe Facebook.

În cadrul conferinței on-line, împreună cu partenerii proiectelor va fi prezentată expoziția #Contactless Art Wall, care face parte din noul proiect Inside/Outside. De asemenea, se vor acorda bursele George, primul banking inteligent, și premiile acordate de Domeniile Sâmburești.

Noul concept Inside/Outside are ca primă perioadă de expunere două luni, cu următoarele secțiuni:

  1. Arta video – #contactless art wall – în parteneriat cu George, primul banking inteligent
  2. Instalație – Măiastra – concept creat de arhitectul și scenograful Octavian Neculai
  3. Design – Ronativ – un concept creat de Cătalin Năstăsoiu
  4. Artist in focus – Mihaela Tulea, fotografie de teatru – în parteneriat cu Teatrelli, ce continuă parteneriatul început on-line
  5. Parteneri in focus – Raid – un concept expozițional în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, ce marchează și noua colaborare dintre cele două instituții culturale până la finele anului.

În cadrul evenimentului on-line, publicul va putea fi alături de artistul vizual Raid si Mihaela Păun, directorul Centrului Cultural Expo Arte, Mihaela Tulea, fotograf și Roxana Lepădat, director artistic Teatrelli, cei doi câștigători ai concursului nicio zi fără artă #contactless, Alina Tofan și Fernando Alexandru Diaconu, ce vor primi bursele de la Cornelia Pleșoianu și Alex Ilie – reprezentanți ai George, primul banking intelligent, Octavian Neculai, scenograf invitat permanent în cadrul conceptului și Anca Boeriu, co-organizator al proiectului.

Inside/Outside se va dezvolta atât în vitrinele Galateca, cât și într-o rețea de spații antreprenoriale sau care lucrează cu produsul cultural, astfel încât, împreună cu partenerii noștri, să dezvoltăm o nouă formă de prezentare care să se regăsească în mai multe puncte importante ale orașului.

…………………………………………………………

Inside/Outside 2.0

Din 25 august Galateca lansează o nouă  serie de 5 expoziții în vitrinele proiectului curatorial INSIDE/OUTSIDE. Noi artiști și noi concepte vor anima vitrinele galeriei, într-o lună dedicată designului. Parteneri în această etapă a proiectului sunt Centrul Cultural Expo Arte, Romanian Design Week, NeoArt România și Romanian Jewelery Design Week. Între 25 august și 28 septembrie Galateca aduce în fața publicului un artist atipic – Mircea Moroianu – cu o temă extrem de actuală, Social distancing; seria de 3 ilustrații suprarealiste cu peisaje antropizate excesiv Post-nature, parte din proiectul Bios creat de Rizi; o avanpremieră a expoziției ce începe pe 9 septembrie și manifestări integrate în Romanian Design Week; Radu Abraham – Plastic Figures; și sneak peek pentru prima ediție a Romanian Jewelery Week, inițiată de Assamblage.

RDW in the city reprezintă o serie de intervenții punctuale, în vitrinele și spațiile de utilitate publică din centrul orașului, semnată de designerul Radu Abraham. Lucrările sunt inspirate din elemente și principii arhitecturale moderniste, mergând și într-o zonă brutalistă, în primul rând prin formă, apoi prin tehnică și modul de realizare. Radu face parte din selecția RDW 2020, care va avea loc între 11 și 20 septembrie la Combinatul Fondului Plastic. RDW in the city – Radu Abraham – Plastic Figures este un proiect The Institute și UniCredit Bank în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte.

Inside/Outside este un proiect inițiat și organizat de Galeria Galateca, în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

 

Detalii

Începere:
19 iunie
Se termină:
31 decembrie

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!