Loading Evenimente

Instalația de Artă și Inteligență Artificială: Fii un tablou viu!

Instalația de Artă și Inteligență Artificială: Fii un tablou viu!

25 august - 30 noiembrie

Centrul Cultural Expo Arte participă în cadrul proiectului Muzeul Copiilor, lansat de Primăria Municipiului București pe 25 august 2020, cu Instalația de Artă și Inteligență Artificială: Fii un tablou viu!

Proiectul folosește live transferul de stil artistic, prin intermediul unei soluții dezvoltate in-house de One Night Gallery, care permite folosirea în timp real a inteligenței artificiale (IA) pentru generarea unor noi imagini și filmări, cu stiluri învățate anterior de sistem, prin analizarea mai multor lucrări ale ilustratorilor Ana Bănică, Alina Marinescu, Sebastian Pren. Această tehnică se bazează pe deep learning și rețele neuronale – un software capabil să învețe singur din exemple.

După analiza lucrărilor, IA distinge și memorează trăsături mai mult sau mai puțin evidente care țin de stilul artistic al lucrării: culori, forme, tușe, accente. Aceste trăsături vor fi folosite pentru prelucrarea altor imagini, în care IA va redesena stilul deja învățat. Astfel, vizitatorii vor putea să își facă fotografii și să se filmeze în timp ce sunt transpuși din punct de vedere stilistic în una dintre lucrările ilustratorilor.

Instalația este o premieră în România, este interactivă, publicul devine o lucrare de artă abstractizată; este un soft dezvoltat în colaborare cu un profesor de computer science și machine learning din România, cu PHD la Virginia University. Instalația are foarte mare succes atât în rândul copiilor cât și în rândul adulților.

Despre Muzeul Copiilor

Muzeul Copiilor este un proiect care își propune să devină un centru educațional pentru copii, un spațiu în care copiii să își poată dezvolta creativitatea și inventivitatea, nefiind expuși stimulilor distructivi.

Muzeul Copiilor este structurat pe secțiuni tematice în care sunt organizate expoziții interactive – unele cu componentă digitală, diverse evenimente culturale, lecții deschise sau întâlniri cu artiști; ateliere și cursuri tematice, mini-laboratoare de experimente, hărți interactive, jocuri etc.

Proiectul „Muzeul Copiilor” îşi propune să constituie şi să dezvolte un spațiu educativ, creativ şi inovativ, care să ofere copiilor acces la resurse culturale și educative (spații expoziționale, ateliere, laboratoare, spații de experiment) și în care aceştia îşi pot exersa talentul şi creativitatea sau îşi pot petrece timpul liber într-un mod util și distractiv, în acelaşi timp. „Muzeul Copiilor” va deveni nu doar un spațiu expozițional, ci un centru educaţional şi de divertisment deschis tuturor membrilor comunității.

Muzeul Copiilor este situat în Bulevardul Decebal nr.11, Bloc S14, parter și mezanin, sector 3, București. Acesta poate fi vizitat de Marți până Duminică în intervalul 10.00-18.00, iar locurile pot fi rezervate online pe site-ul Proedus. Până la finalul anului 2020, intrarea va fi gratuită, cu respectarea programărilor și rezervărilor.

Pentru siguranța vizitatorilor și angajaților Muzeului Copiilor, se vor realiza igienizări și dezinfectări periodice, se vor asigura atât angajaților cât și vizitatorilor substanțe dezinfectante, măști și mănuși.

De asemenea, spațiul muzeal este dotat cu peste 40 de lămpi de sterilizare, purificare și ozonificare a aerului, care funcționează periodic și care sunt amplasate în zonele de vizitare.

Proiect realizat de Primăria Municipiului București prin Proedus și Centrul Cultural Expo Arte.

Detalii

Începere:
25 august
Se termină:
30 noiembrie

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!