Loading Evenimente

Mogodorf

  • Acest eveniment a trecut.

Mogodorf

9 ianuarie, 2020 - 28 iunie, 2020

Centrul Cultural Expo Arte, în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia şi Kulturamt Düsseldorf lansează proiectul Mogodorf, un concurs dedicat artiștilor bucureșteni, pentru obținerea unei burse de creaţie, pe o perioadă de două luni, la Düsseldorf.

Durata rezidenței: Rezidenţa se va derula în perioada 5 februarie-10 aprilie 2020, într-un atelier-locuinţă cu o suprafață de 70 mp, cu dotările necesare (spaţiu de lucru, baie, bucătărie utilată, dormitor, TV, conexiune internet, telefon, bicicletă etc.), la Düsseldorf, Germania. Perioada de rezidenţă se va încheia cu o expoziţie într-o galerie din Düsseldorf, în pregătirea căreia artistul rezident va beneficia de sprijinul unui curator propus de Kulturamt Düsseldorf.

Valoarea rezidenței: Rezidenţa va fi în valoare lunară de 1000 EUR la care se adaugă rambursarea cheltuielilor aferente materialelor utilizate de artist, în limita sumei de 300 EUR. Aceste cheltuieli vor fi suportate de Kulturamt Düsseldorf. Pentru rambursarea sumei aferente materialelor, artistul va trebui să prezinte documente justificative de plată. Transportul cu avionul, dus-întors, este asigurat și va fi achiziționat de către Centrul Cultural Expo Arte.

Data limită de înscriere: 20 ianuarie 2020.

Criterii de eligibilitate pentru participare în cadrul concursului

Participanții la prezentul concurs trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

  • Să activeze în domeniul artelor, fără a se limita la următoarele exemple: pictură, sculptură, video, foto, performance;
  • Să fie domiciliați sau să aibă reședința (viză de flotant) în București ori să își desfășoare activitatea artistică în București;
  • Să fie absolvenți ai unei forme de învățământ superior de specialitate;

Modalitatea de înscriere

Artiştii interesaţi vor transmite, într-un plic sigilat, cu menţiunea Pentru rezidenţa la Düsseldorf, maximum 30 de reproduceri ale lucrărilor proprii (fotografii ori diapozitive) sau înregistrări video, CD-R, DVD, dar nu mai lungi de 10 minute, şi un scurt CV, pe adresa Centrul Cultural Expo Arte, strada Batiște 14, sector 2, București. De asemenea, plicul va cuprinde și documentele necesare pentru probarea criteriilor de eligibilitate menționate mai sus.

Aplicațiile artiștilor vor fi analizate de un juriu, numit prin decizie a directorului Centrului Cultural Expo Arte și format din trei personalități în domeniul artistic. Decizia juriului va fi definitivă și nu va putea face obiectul unei contestații ulterioare.

Detalii

Începere:
9 ianuarie, 2020
Se termină:
28 iunie, 2020

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!