Expoziția Contactless Art Wall poate fi vizitată la Galeria Galateca

Contactless Art Wall, proiectul online realizat de Galeria Galateca și Centrul Cultural Expo Arte în plină perioadă de izolare, se transformă într-o expoziție ce poate fi vizitată în perioada 15-22 iunie în spațiul galeriei din str. C.A.Rosetti nr. 2-4, București.

Artiștii care au participat la #Contactless Art Wall – platforma online de susținere a artei contemporane, se vor regăsi pentru prima oară în același spațiu. Conceptul expozițional va fi completat de o experiență de Virtual Reality, zilnic, între orele 18.30-20.00.

Program de vizitare

– Luni, 15 iunie, între orele 18.30 – 20.00
– Marti – Vineri – între orele 16.00 – 20.00
– Sâmbătă și duminică – între orele 14.00 – 20.00

Accesul se va face respectând regulile de siguranță în vigoare și nu se va organiza un vernisaj.

Proiectul online # Contactless Art Wall a însemnat în cifre 200 de artiști participanți, 10 parteneri, peste 50.000 de aprecieri ale lucrărilor, peste 100.000 de vizualizări ale evenimentelor de tip artist talk și o audiență de sute de mii de persoane.

Pe 7 iunie s-a încheiat concursul ”nicio zi fără artă #contactless” cu George, primul banking inteligent, din cadrul proiectului, cu desemnarea câștigătorilor: Alina Tofan, la categoria seniori și Fernando Alexandru Diaconu la categoria studenți, ambii fiind beneficiarii celor două burse pentru luna iunie 2020, în valoare de 1000 de lei, una pentru fiecare categorie, participarea în cadrul proiectului on line # Contactless Art Wall și posibilitatea ca lucrarea să fie expusă timp de o săptămână în cadrul expoziției Inside/Outside Galateca, ce se va desfășura în vitrinele galeriei în această vară. Concursul s-a bucurat de apreciere atât din partea publicului, fiind prima dată când acesta a fost implicat direct în desemnarea câștigătorilor, cât și din partea artiștilor. În doar 5 zile cei 120 de artiști participanți la concurs au primit din partea publicului peste 30.000 de aprecieri și vizualizări.

Concursul a marcat și finalul primei expoziții exclusiv online creată de Galateca, co-organizată cu asociația Neo Art România: #Contactless Art Wall, un proiect adaptat condițiilor actuale de distanțare socială, cu activări și discursuri despre și cu artiști. Initiativa si-a propus să faciliteze cunoașterea unor artiști contemporani români, o radiografie a evoluției artei contemporane în România ultimilor ani, percepția individuală asupra artei în timpuri de izolare și influența pe care o are solitudinea asupra creației. Proiectul nu se încheie aici, ci se transformă într-o platformă culturală on-line ce pornește de la materialele documentare #contactless art wall, care va fi inaugurată în această vară, împreună cu un sistem de burse și evenimente dedicate.

Proiect inițiat și organizat de Galateca și realizat cu sprijinul Primăriei Capitalei prin Centrul Cultural Expo Arte, Neo Art Romania, Asociația Love Art,  Dinu, Urse și Asociații, Aqua Carpatica și 360 Revolution. Cu sprijinul: George, primul banking inteligent.
Parteneri media: Biz, agențiadecarte.ro, modernism.ro și Radio România Cultural.

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!