Expoziția Regina Maria – Mama Regină se prelungește

Expoziția Regina Maria – Mama Regină, organizată de Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte, se prelungește până la data de 26 februarie 2021, ca urmare a numărului mare de solicitări din partea publicului.

Organizată pentru a marca 145 de ani de la nașterea Reginei Maria a României, expoziția își propune să ilustreze personalitatea legendarei suverane, cea care continuă să ne dăruiască lecții despre frumos, diplomație, sacrificiu, curaj, patriotism. Cu această ocazie, au fost expuse piese din colecția Iuliei Gorneanu, care aduc în actualitate feminitatea veacului trecut: vestimentație, dantele, poșete, pălării, bijuterii, fotografii.

Pe lângă ii, marame, fote, vâlnice, salbe, oprege, paftale sau fotografii etnografice, în cadrul expoziției se mai regăsesc cărți rare, inclusiv unele cu autograful Reginei, cărți poștale originale, un creion și o tabacheră cu monogramă, parfumul Regina Maria, mărțișoare interbelice cu chipul ei, dar și celebrele reclame pe care le-a făcut în epocă.

Expoziția este completată de planșe cu fotografii inedite, documente, acuarele și lucrări grafice reprezentative ale Reginei Maria, ce creează un parcurs istoric documentat de prof. Sorin Mărgărit, doctorand al Facultății de Istorie.

Evenimentul a fost lansat pe 7 decembrie 2020 și urma să se încheie pe 15 ianuarie 2021, dar având în vedere interesul manifestat de public, am decis să îl prelungim până pe 26 februarie. Mai mult decât atât, pentru că ne dorim ca toți cei interesați să poată vedea expoziția, am lansat și un tur virtual, care poate fi accesat cu un simplu click pe butonul de mai jos.

Așadar, expoziția ”Regina Maria – Mama Regină” poate fi vizitată la sediul Centrului Cultural Expo Arte, din strada Batiște nr. 14, până pe 26 februarie, de luni până vineri, între orele 10.00-17.00. Expoziția se desfășoară respectând toate normele igienico-sanitare în vigoare, astfel că invităm publicul să își programeze vizita în avans la numărul de telefon 0739 846 534 sau la adresa de e-mail hello@expoarte.ro. Accesul este gratuit.

Mai multe detalii și fotografii găsiți pe pagina evenimentului.

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!