Loading Evenimente

Inside/Outside

  • Acest eveniment a trecut.

Inside/Outside

19 iunie, 2020 - 31 decembrie, 2020

În contextul condițiilor actuale de distanțare socială, Galateca și Centrul Cultural Expo Arte lansează Inside/Outside, un nou proiect adaptat, care să completeze programul curatorial al galeriei. Proiectul expozițional are la bază un program curatorial special cu 5 secțiuni, pentru 5 dintre spațiile din vitrine, fiecare în colaborare cu parteneri eterogeni, ce va fi lansat vineri, 19 iunie 2020, ora 18.30, când va avea loc o conferință on-line, live pe Facebook.

În cadrul conferinței on-line, împreună cu partenerii proiectelor va fi prezentată expoziția #Contactless Art Wall, care face parte din noul proiect Inside/Outside. De asemenea, se vor acorda bursele George, primul banking inteligent, și premiile acordate de Domeniile Sâmburești.

Noul concept Inside/Outside are ca primă perioadă de expunere două luni, cu următoarele secțiuni:

  1. Arta video – #contactless art wall – în parteneriat cu George, primul banking inteligent
  2. Instalație – Măiastra – concept creat de arhitectul și scenograful Octavian Neculai
  3. Design – Ronativ – un concept creat de Cătalin Năstăsoiu
  4. Artist in focus – Mihaela Tulea, fotografie de teatru – în parteneriat cu Teatrelli, ce continuă parteneriatul început on-line
  5. Parteneri in focus – Raid – un concept expozițional în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, ce marchează și noua colaborare dintre cele două instituții culturale până la finele anului.

În cadrul evenimentului on-line, publicul va putea fi alături de artistul vizual Raid si Mihaela Păun, directorul Centrului Cultural Expo Arte, Mihaela Tulea, fotograf și Roxana Lepădat, director artistic Teatrelli, cei doi câștigători ai concursului nicio zi fără artă #contactless, Alina Tofan și Fernando Alexandru Diaconu, ce vor primi bursele de la Cornelia Pleșoianu și Alex Ilie – reprezentanți ai George, primul banking intelligent, Octavian Neculai, scenograf invitat permanent în cadrul conceptului și Anca Boeriu, co-organizator al proiectului.

Inside/Outside se va dezvolta atât în vitrinele Galateca, cât și într-o rețea de spații antreprenoriale sau care lucrează cu produsul cultural, astfel încât, împreună cu partenerii noștri, să dezvoltăm o nouă formă de prezentare care să se regăsească în mai multe puncte importante ale orașului.

…………………………………………………………

Inside/Outside 2.0

Din 25 august Galateca lansează o nouă  serie de 5 expoziții în vitrinele proiectului curatorial INSIDE/OUTSIDE. Noi artiști și noi concepte vor anima vitrinele galeriei, într-o lună dedicată designului. Parteneri în această etapă a proiectului sunt Centrul Cultural Expo Arte, Romanian Design Week, NeoArt România și Romanian Jewelery Design Week. Între 25 august și 28 septembrie Galateca aduce în fața publicului un artist atipic – Mircea Moroianu – cu o temă extrem de actuală, Social distancing; seria de 3 ilustrații suprarealiste cu peisaje antropizate excesiv Post-nature, parte din proiectul Bios creat de Rizi; o avanpremieră a expoziției ce începe pe 9 septembrie și manifestări integrate în Romanian Design Week; Radu Abraham – Plastic Figures; și sneak peek pentru prima ediție a Romanian Jewelery Week, inițiată de Assamblage.

RDW in the city reprezintă o serie de intervenții punctuale, în vitrinele și spațiile de utilitate publică din centrul orașului, semnată de designerul Radu Abraham. Lucrările sunt inspirate din elemente și principii arhitecturale moderniste, mergând și într-o zonă brutalistă, în primul rând prin formă, apoi prin tehnică și modul de realizare. Radu face parte din selecția RDW 2020, care va avea loc între 11 și 20 septembrie la Combinatul Fondului Plastic. RDW in the city – Radu Abraham – Plastic Figures este un proiect The Institute și UniCredit Bank în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte.

……………………………………………………….

Inside/Outside 3.0

Galateca a vernisat sâmbătă, 3 octombrie, în a doua seară din Noaptea Albă a Galeriilor,   Inside/ Outside 3.0, a treia ediție a proiectului curatorial din vitrinele galeriei. De această dată expozițiile create în vitrinele galeriei au declinat tema spectacolului: Ready, Set, Action!

Cinci artiști, cinci viziuni diferite și un invitat special – scenograful și arhitectul Octavian Neculai, a cărui vitrină este o punte către expoziția sa din interiorul galeriei – Plakat ‘60. Instalația video si ambientală a Andreei Medar și Mălinei Ionescu este o inversare simplă a relației dintre pavajul de beton și pământ, o aluzie la echilibrul atât de fragil în care trăim. Nadina Stoica spune povestea omului-lampă ce evocă întâlnirea cu singurătatea în toate formele ei. Prin High hopes, Vlad Eftenie explorează în stilul său perspectivele apărute în urma dispariției reperelor exterioare. Cristina Milea abordează prin Upcycling-costume installations o temă extrem de actuală, poluarea în modă, materialele reziduale devenind articole vestimentare. Manifestul SoLemn al Cristinei Curelea invită oamenii să se deschidă pentru oameni, să conștientizeze și să accepte noua normalitate, noul drum. Tronul (sultanului) convertit creat de Octavian Neculai este o parabolă și totodată o invitație de a descoperi povestea Plakat ‘60.

……………………………………………………..

Inside/Outside 4.0

Din 8 decembrie Galateca lansează Inside/ Outside 4.0, a patra ediție a proiectului curatorial din vitrinele galeriei. Tema propusă este extrem de actuală – ecologia, un subiect abordat de galeria Galateca în multiple proiecte, dar care în acest an capătă o altfel de semnificație. Cele șase vitrine devin șase mesaje inspiraționale ce demonstrează rolul modelator și catalizator al artei. 
Cine sunt cei șase artiști și designeri?
SERGIU CHIHAIA / ANA ILIE / NADIA IOAN / RALUCA JURCOVAN PĂUN/ VLAD ȚENU / WOOBA
Instalația lui Sergiu Chihaia, „Waiting for the spring to come” face parte dintr-o serie mai amplă de proteste – manifest anti-poluare cu plastic în care propune o serie de instrumente recuperative pentru ecosistemul în care trăim, dar este și un manifest al speranței. Ana Ilie surprinde printr-o poetică instalație obiect REinvent YOUrself ce aduce în fața publicului o situație actuală: condiția designului românesc în contextul pandemiei COVID19. Artista Nadia Ioan continuă interogațiile inițiate în cadrul expoziției cu același nume, recent incheiată la Galateca, cu o instalație de măști ce vizualizează ce se ascunde dincolo de “portretele” cotidiene și vorbeşte despre chipurile interioare. Raluca Jurcovan Păun transformă simbolic o fereastră veche de 150 de ani într-un Prăznicar. Vlad Țenu propune un nou modul sustenabil, prezentat în premieră, care are atât scop estetic, cât și utilitar și care se va transforma într-un performance care îi implică pe tinerii studenți de la UNARTE. Wooba, un tânăr brand de design sustenabil, ce proiectează obiecte urbane, geometrice, folosind materiale reciclate din lemn şi îmbinãri din plastic biodegradabil, realizate 3D surprinde printr-o spectaculoasă instalație ambientală sub semnul luminii. Cele șase proiecte din vitrinele galeriei au un singur fir roșu, ecologia, nevoia de întoarcere la rădăcini, de schimbare a prezentului pentru a putea proiecta un viitor.
Inside/Outside este un proiect inițiat și organizat de Galeria Galateca, în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

 

Detalii

Începere:
19 iunie, 2020
Se termină:
31 decembrie, 2020

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!