Albumele artiștilor Ghenadie Popescu și Mark Verlan pot fi răsfoite online

Continuăm inițiativa noastră prin care punem la dispoziția tuturor, gratuit, prin intermediul site-ului expoarte.ro și al paginii noastre de Facebook, albume, cataloage și alte publicații pe care le-am editat și tipărit. Astăzi vă invităm să descoperiți albumele artiștilor moldoveni Ghenadie Popescu și Mark Verlan, lansate cu ocazia expoziției West-Vector-Boctok, pe care am organizat-o în septembrie 2019.

Expoziția West-Vector-Boctok, curatoriată de Vladimir Bulat, a fost găzduită de Galeria Posibilă și Seneca Anticafe, în perioada 12-30 septembrie 2019. Cei doi plasticieni au fost puși față în față în această expoziție ca să ne arate, pe de o parte, raportul lor cu istoria mai veche și mai recentă a geografiei de dincolo de Prut (Moldova „înjumătățită“ de mai bine de două secole, Chișinăul „cosmopolit“ de-a lungul timpului, și depersonalizat complet, cum se prezintă astăzi!), dar și cum se raportează ei la întregul mecanism și la sistemul artistic internațional actual, căci ambii sunt artiști cu prezențe expoziționale de excepție, în marile orașe ale Europei, de la Apus și Răsărit. Expoziția West-Vector-Boctok și-a propus să-i poziționeze pe Mark Verlan și pe Ghenadie Popescu în contextul artei românești și în context internațional deopotrivă.

Lansarea albumelor celor doi artiști a avut loc în data de 13 septembrie 2019, la Seneca Anticafe, în prezența unei selecții de lucrări având ca subiect cartea și literatura.

Expoziția a fost organizată de Asociația pentru cultură și Artă ARBOR în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

Pentru mai multe detalii despre expoziție, accesați pagina evenimentului.

Aici puteți consulta albumul lui Ghenadie Popescu

Aici puteți consulta albumul lui Mark Verlan

* Nicio parte a conținutului acestor publicații nu poate fi preluată, copiată sau stocată pe niciun suport, material sau virtual, fără acordul scris al Asociației pentru Cultură și Arte ARBOR.

Adaugă un răspuns

Vrei să te anunțăm când mai facem un eveniment super-fain?

Abonează-te la newsletter!
Fără spam, promitem!